Noaptea Porţilor Deschide la Teatrul Naţional din Cluj, dedicată Centenarului: 100 de ani de teatru, poezie, muzică, dansuri şi un eveniment caritabil!

Teatrul Naţional din Cluj-Napoca anunţă o nouă ediţie a evenimentului tradiţional Noaptea Porţilor Deschise, programat sâmbătă, 8 decembrie 2018, între orele 18:00 – 01:00. Intrarea este liberă, însă clujenii pot dona pentru o cauză nobilă.

SCENA MARE

18:00 – 19:40 – 100 de minute de dansuri tradiţionale româneşti. Curs de inițiere susținut de Camelia și Neluțu Motoc. De mai bine de 25 de ani în slujba dansului tradiţional românesc, coregrafii Camelia şi Neluţu Motoc formează generaţii de dansatori care să ducă mai departe frumuseţea şi măreţia folclorului coregrafic românesc.

19:50 – 20:10 – Demonstraţie cu participanții la atelierul susținut de coregrafa Andrea Gavriliu. Participare pe bază de înscriere la adresa [email protected], până la data de 6 decembrie. Participarea este gratuită, dar locurile sunt limitate pentru 20 de doritori, cu vârstă minimă de 16 ani. Atelierul se va desfășura în prima parte a zilei de 8 decembrie, în clădirea Teatrului Național Cluj-Napoca.

20:20 – 21:10 – 100 de ani de muzică tradiţională românească – preluări și restituiri din Ținutul Pădurenilor, județul Hunedoara. Susținut de către Ioan Bocșa și un grup de fete din Ansamblul de Muzică Tradiţională Românească „ICOANE” (Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj). Invitat special: „Nana” Cosana Vinca (sat Cerișor, comuna Lelese, județul Hunedoara).

21:20 – 21:50 – Cabina de film. Proiecție de film cu și despre spectatori ai Teatrului Național Cluj-Napoca

22:00 – 23:20 – 100 de ani de teatru românesc. Spectacol-colaj bazat pe texte dramatice românești din 1918 pînă în prezent. Cu: Adriana Băilescu, Alexandra Tarce, Dan Chiorean, Radu Lărgeanu, Miron Maxim, Matei Rotaru. Dramaturgia: Anca Hațiegan. Regia: Andreea Iacob

23:30 – 00:00 – Sesiune de întrebări şi răspunsuri cu actorii Teatrului Național Cluj-Napoca: Adriana Băilescu, Irina Wintze, Dan Chiorean, Matei Rotaru

00:20 – 01:00 – Concert cu muzică de teatru. Ada Milea alături de actorii Teatrului Național Cluj-Napoca: Anca Hanu, Sânziana Tarța, Cristian Rigman, Radu Dogaru, Miron Maxim

FOAIER, RANG II

18:00-21:00 – Atelier de pictură pe globuri susținut de Ilinca și Dora Baba

18:00 -21:00 – Atelier de creaţie felicitări susținut de Iulia și Geta Huiculescu

FOAIER RANG III

18:00 – 01:00 – 100 de ani de poezie românească. Instalație video cu participarea tuturor actorilor Teatrului Național Cluj-Napoca

19:00 – 20:00 – Faţă în faţă, întâlniri individuale cu actorii Diana Buluga, Elena Ivanca, Romina Merei, Cătălin Herlo, Ioan Isaiu, Ovidiu Crișan

PE TOATĂ DURATA EVENIMENTULUI:

Mâna mea – Forţa mea. Statuie video realizată de József Iszlai, artist interdisciplinar, compozitor, chitarist și creator de muzică pentru teatru și film. A realizat instalații audio, performance-uri, concerte live, susține ateliere și cursuri de sound design.

Târg de Crăciun cu: Chiramó, Choofi, Asociația Derzelas, DEVLA Accessories, Floarea Ta, Friandise, Asociația Handicope, Ronna Art, VIVI Bijuterie Unicat și reprezentanți ai Asociației Meșterilor Populari Clujeni

Librăria Teatrului Național Cluj-Napoca

EVENIMENT CARITABIL: #100 de zile pentru Andreea

Andreea are 25 de ani. Se află în stare vegetativă și este îngrijită la Clinica Polaris. Deschide ochii, privește, poate întoarce capul, are mici reacții atunci când i se vorbește, dar nu se poate mișca. Știm că este prezentă pentru că atunci cînd se bucură de prezența cuiva, Andreea îi îndinde jucăria ei de pluș preferată.

Andreea a suferit un accident rutier în 2014, în Statele Unite ale Americii. Se afla acolo, studentă fiind, prin programul Work and Travel, pentru a-și continua finanțarea studiilor de la Cluj. Au urmat 6 operații în SUA, după care a fost repatriată în stare gravă, vegetativă.

Andreea mai are șanse, dar este nevoie de timp, de răbdare, de speranţă și tratamente medicale inovatoare de lungă durată. Mătușa ei, singura aparținătoare, trebuie să facă rost de 3.000 lei pe lună, lună de lună, an de an, în speranța că, la un moment dat, Andreea își va redobândi sănătatea. Suma reprezintă o reducere substanțială pe care Clinica Polaris o acordă Andreei. O zi din viața Andreei costă, așadar, 100 de lei. Haideți să ne unim și să îi oferim Andreei cel puțin încă 100 de zile de îngrijire! Vă propunem să adunăm împreună 10.000 de lei, ceea ce ar acoperi costurile pentru următoarele 100 de zile de spitalizare.

Intrarea la Noaptea Porților Deschise va fi liberă.

„În schimbul evenimentelor de care sperăm că vă veți bucura, vă invităm să donați pentru Andreea. Urna se va afla în foaier pe toată durata evenimentului. Vom recompensa generozitatea voastră organizând o tombolă, la care pot participa toți cei ce donează minim 10 lei pentru Andreea!”, transmit reprezentanţii instuţiei de cultură din Cluj-Napoca.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.