Noi artiști confirmați la Untold Festival și lansarea conceptului festivalului!

Organizatorii Untold Festival au dezvăluit noi nume importante care vor completa lista de artiști care vor veni Cluj-Napoca în perioada 30 iulie – 2 august. De asemenea, a fost lansat și conceptul festivalului.

Artiștii anunțați astăzi sunt: Fedde le Grand, Andy C, Tujamo, Pendulum Dj Set, DJ Premier, Wilkinson, Bondax, Foreign Beggars, P Money, Akua Naru, Aron Chupa, Crazy P, Jeru the Damaja, Onra (live), Mr Woodnote & Eva Lazarus, Nightmares on Wax (dj set), Subcarpați, Suie Paparude. Lor li se alătură artiștii deja anunțați: AVICII, David Guetta, ATB, John Newman, Tinie Tempah, Patrice, Cazzete și Fatman Scoop. În total, vor urca pe scenă peste 150 de artiști în cele 4 zile ale festivalului.

UNTOLD va fi cel mai mare festival de muzică din România și se va desfășura pe minimum 10 scene, beneficiind de sprijinul a 1.000 de voluntari. Investiția totală se ridică la 4,5 milioane euro, din care 10% va fi suportat de la bugetul local, iar două treimi din buget va fi asigurat din vânzarea biletelor.

Organizatorii au precizat că până acum s-au vandut 23.000 de abonamente, 25% in Cluj-Napoca și 3% în străinătate, în mai puțin de două luni. Preţul noului abonament Pre-Sale, pentru toate cele patru zile de desfășurare ale evenimentului, este de 259 lei şi va fi valabil până la data de 8 aprilie a.c, în limita a 10.000 abonamente.

„Harta festivalului” va cuprinde cinci zone tematice: Hoia-Baciu (The Mountain), Malul Someșului (The River), Parcul Central (The Forest), Piața Unirii (The Citadel), iar Cluj Arena (The Arena).

„Zona River” va fi formată din trei scene – cea principală, la Cluj Arena, și două scene secundare, în interiorul și exteriorul Sălii Polivalente. Aici, participanții vor avea posibilitatea să savureze preparate din bucătăriile internaționale, pe toată perioada festivalului.

„Zona The Forrest” va fi situată în Parcul Central și va fi alcătuită din două scene, un târg de produse urbane și o zonă specială de chill out, pregătită pentru vizitatori.

„Zona The Citadel” va avea o scenă situată în Piața Unirii, special creată pentru a da impresia unui castel.

„Zona The Pool” va fi amenajată într-un ştrand din Cluj Napoca, în incinta căruia se va amenaja o scenă.

Directorul general Untold Festival, Bogdan Buta, și cel care a avut ideea festivalului a declarat: „De câţiva ani ne-am gândit să facem un festival major, mai ales că am avut nominalizate la Cluj trei alte festivaluri în competiţia europeană a festivalurilor, la alte categorii. Ne-am căutat locaţie, am vrut ceva foarte complex. Am vrut ca oraşul Cluj-Napoca să aibă un festival major, cel mai mare din România. Mizăm pe 60.000-100.000 participanti pe zi! Mult mai mult ca la Peninsula în 2009 şi 2010, cu 16.000 participanti pe zi. Ca să vină atâta public, ne-am căutat artişti pe zona electronic dance music, care face ravagii în Europa şi SUA. Iată, îi avem pe cei mai buni, pe Avicii si David Guetta. Am avut reacţii foarte bune de afară. E un business şi pentru municipalitate, se întorc mulţi bani la buget de pe bilete şi indirect din consum. E mai mult decât un simplu festival, de fapt va fi o experienţă uriaşă”, a spus Buta, citat de clujulcultural.ro.

Povestea UNTOLD Festival

Inspirat din festivaluri de categoria Major Festivals din Europa și Statele Unite ale Americii, UNTOLD Festival promite minimum 80 de ore de party incendiar în care Clujul se va transforma în destinația turistică muzicală a verii. Povestea spusă pe ritmul muzicii, începe în inima Transilvaniei, pe tărâmul în care vampirii, ielele, lostrițele uriașe și alte personaje fantastice trec granița înspre lumea reală.

UNTOLD 2015 este doar începutul unei lumi vizuale pline de farmec și mister, în care Clujul devine tărâmul magic unde personaje precum Prâslea cel Voinic sau Greuceanu prind viață. Anii viitori vor reprezenta fiecare câte un capitol unic din povestea nespusă, ce va transforma oraşul într-o lume specială şi plină de imaginație.

Pentru o experiență inedită și autentică, UNTOLD Festival amenajează zone de camping și o parcare pentru vehicule mici. Campingul, accesibil tuturor participanților în limita locurilor disponibile, va fi îngrădit și păzit permanent. În interiorul acestuia vor exista dușuri cu apă curentă, toalete ecologice și zone de reciclare. Tot pe teritoriul campingului vor funcționa magazine non-stop, terase, precum și o zonă de foodcourt.

Costurile pentru accesul cu cortul sau cu rulota în zona camping-ului vor fi de 49 lei de persoană, iar costul pentru parcare va fi de 39 lei de mașină. Costurile includ cele patru zile de festival. Pentru accesul la zona de camping, vor fi puse la dispoziție mijloace de transport în comun.

Banca Transilvania este primul partener anunțat oficial al festivalului UNTOLD.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.