Noile restricții impuse vor fi aplicate de duminică: magazinele se închid la ora 18:00, iar circulația pe stradă va fi interzisă după 20:00 în weekend Cluj

Noile măsuri pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus prevăzute în hotărârea CNSU vor fi aplicate începând de duminică, a anunţat, vineri, premierul Florin Cîţu.

„Precizări referitoare la Hotărârea CNSU privind noile măsuri. Astăzi se va publica hotărârea în Monitorul Oficial, însă, având în vedere timpul scurt pe care l-ar avea operatorii economici la dispoziţie să se pregătească, am avut o discuţie cu domnul Arafat şi am stabilit ca aceste măsuri să fie aplicate de duminică, 28 martie”, a scris premierul Florin Cîţu pe Facebook.

Prin urmare, vineri și sâmbătă persoanele din localitățile în care rata infectărilor a trecut de 4 la mia de locuitori, pot circula fără declarație pe proprie răspundere și după ora 20.00, deci, până la ora 22.00, așa cum era stabilit până acum, iar magazinele rămân deschise, vineri și sâmbătă, și după ora 18.00. 

Conform noilor restricții, în localităţile unde incidenţa cazurilor de COVID-19 trece de 4 la mia de locuitori circulaţia în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică va fi permisă până la ora 20,00, iar activitatea operatorilor economici se va desfăşura până la ora 18,00. De asemenea, în cazul în care se va depăşi incidenţa de 7,5 la mia de locuitori, măsurile vor fi valabile şi în timpul săptămânii. 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.