Un primar din București a venit să vadă cum arată Occidentul, la Cluj-Napoca! A rămas impresionat

Primarul liberal ales al Sectorului 6 din București, Cristian Ciucu, a efectuat o vizită în municipiul Cluj-Napoca pentru a vedea cum s-a dezvoltat orașul și a fura puțină meserie de la reprezentanții municipalității.

Ciucu a vizitat strada Regele Ferdinand, recent renovată, și a remarcat calitatea lucrărilor, precum și atenția la detalii. Aceasta a mai ajuns și la Baza Sportivă Gheorgheni, însoțit de directorul de dezvoltare din Primăria Cluj-Napoca, Ovidiu Câmpean.

Nu poți rata să nu observi caliteatea lucrărilor, atenția la detaliu și la funcționalități. Ovidiu Cîmpean, unul dintre principalii colaboratori ai primarului Emil Boc, mi le-a explicat cu răbdare.

> Pavajul are 10 cm, ca să nu se spargă. Ovidiu zice că 200 de ani nu îl mai schimbă nimeni. La noi, la Romană, Universitate si Unirii deja e crăpat sau spart. S-a folosit pavaj de 4 cm.

> Strada cu pista verde avea 4 benzi. Acum are 2. A fost lățit trotuarul si a apărut pista de biciclete cu latime de un metru și jumătate.

> Mobilierul stradal este simplist, este poziționat astfel încât să descurajeze parcare pe trotuar (colț etc.), cu rost. Stalpii, băncile, au prize pentru auto si biciclte/trotinete electrice, Wi-Fi, iluminat, usb etc.

> Capacele de canal sunt din peisaj, nu fac notă discordantă. Copacii au fost plantați de curând dar nu sunt doar niște nuiele, deja asigura umbră vara, pot respira și au un grilaj care să rețină noroiul.

Revin, e fain atunci cand calitatea lucrărilor este normalitate. Fără defecte din start, durabile.

Acum mă duc să vad soluții din cartiere si o bază sportivă”, a scris primarul din Sectorul 6.

Cristian Ciucu a tras câteva concluzii după vizita la Baza Sportivă Gheorgheni.

„Soluțiile din cartiere (nu doar din centru) mă interesează cel mai mult. La Cluj s-au găsit soluții pentru cartiere. Unele doar pilotate, altele înfăptuite. Pentru că la noi în Sectorul 6 avem multe blocuri, specificul nostru este locuirea și avem nevoie de spațiu verde și baze sportive ample cu acces liber. E fabuloasă baza sportiva cu acces liber din cartierul Gheorgheni.

Acolo unde copiii sunt prezenți în spațiul public, lucrurile sunt puse in ordine, este siguranță, prezența lor este cel mai bun indicator.

Căutăm și noi, dar vă rog să îmi semnalizați terenuri care sa fie amenajate in acest fel. Voi cere, așa cum am promis, spre administrare terenul de lângă Parcul Drumul Taberei de la MAPN, mergem mai departe cu un astfel de proiect pe insula de la Lacul Morii, si cu Liniei.

Vizitele de studiu se fac la începutul unui mandat, nu la sfârșit. Nu vreau sa inovez, nu am acest orgoliu, nu am timp, vreau să preiau bune practici”, a scris liberalul.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.