Noua Dreapta Cluj cere o a doua statuie a lui Avram Iancu, in Piata Unirii!

Asociaţia Noua Dreaptă Cluj solicită Primăriei Cluj-Napoca să demareze demersurile pentru ridicarea unei noi statui a lui Avram Iancu, în centrul oraşului, care ar urma să stea faţă în faţă cu cea a domnitorului de etnie românească Matia Corvinul.

statuie-avram-iancu

Liderul Noii Drepte Cluj, Codrin Goia, consideră că astfel s-ar aduce în centrul oraşului un aport în plus de cultură, mai ales în condiţiile în care Cluj-Napoca este candidat la competiţia de Capitală Culturală Europeană în 2021 şi în contextul împlinirii a 165 de ani de la victoria revoluţiei româneşti din Transilvania.

„Consider că decât să fie înghiţită anual suma de cel puţin 50.000 de lei pentru repararea fântânii arteziene, mai bine se amplasează în locul fântânii un grup statuar nou al lui Avram Iancu, care să fie înconjurat de 8 tribuni”, a declarat Codrin Goia, citat de napocanews.ro.

Goia sugerează că şi Guvernului României ar trebui să sponsorizeze acest demers cultural, mai ales în contextul în care anual sunt sponsorizate din bani publici acţiuni ale asociaţiilor extremiste ungureşti, precum tabăra EMI, unde sunt invitate să cânte formaţii care promovează alipirea Ardealului la Ungaria.

Codrin Goia a reamintit şi de declaraţia făcută de primarul Emil Boc, care menţiona că atâta timp cât va conduce oraşul, nu se va demola nicio statuie, doar vor fi adăugate altele noi.

Sâmbătă, 15 martie 2014, cu începere de la ora 12:00, Noua Dreaptă organizează marşul anual „Avram Iancu”, în semn de omagiu faţă de marele luptător pentru drepturile românilor. Evenmentul se va desfăşura pe traseul Piaţa Mihai Viteazul – Piaţa Avram Iancu.

Potrivit organizatorilor, la marş sunt aşteptate peste 300 de persoane, din toată ţara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.