Noul prefect UDMR de Cluj a fost validat! Orban nu a ținut cont de recomandările liberalilor clujeni

Biroul Executiv al Partidului Național Liberal a validat, luni, rezultatul negocierilor din coaliţia de guvernare privind funcţiile de prefecţi, a anunţat preşedintele liberalilor, Ludovic Orban, citează AGERPRES.

Astfel, potrivit fostului premier, după numirea în funcția de Secretar General Adjunct al Guvernului Cîțu a fostului prefect de Cluj, Mircea Abrudean, lucrurile sunt destul de clare în legătură cu acest subiect. Viitorul prefect de Cluj va fi tânărul avocat Tasnádi Szilárd, 29 ani, din partea UDMR. Acesta va prelua funcția, în luna martie, atunci când va împlini vârsta minimă de 30 de ani.

„Astăzi în Biroul Executiv am validat rezultatul negocierilor. Validarea a fost făcută cu o singură abţinere. Nu am discutat decât chestiunile legate de principiile care au stat la baza distribuţiei poziţiilor de prefecţi, mecanismul, criteriile pe care le-am avut în vedere şi a fost validată negocierea”, a spus Orban, la Parlament, potrivit Agerpres.

El a subliniat că prefecţii au obligaţia de a pune în practică programul de guvernare, arătând că în caz contrar va fi schimbat din funcţie.

„Despre prefect am de spus următorul lucru: orice prefect, orice subprefect reprezintă Guvernul şi are obligaţia de a acţiona la nivelul judeţului în care este prefect pentru punerea în practică a programului de guvernare. Prefectul are obligaţia să acţioneze în cadrul constituţional şi legal şi indiferent din ce formaţiune politică provine un prefect trebuie să facă acelaşi lucru.

Suntem într-un Guvern de coaliţie şi este firesc ca orice formaţiune politică din coaliţie să aibă dreptul de a fi reprezentată cu prefect în anumite judeţe, conform ponderii care a fost stabilită. În cazul în care un prefect nu aplică programul de guvernare, va fi schimbat. Nu există absolut niciun fel de risc legat de aplicarea programului de guvernare, de acţiune în cadrul constituţional şi legal”, a precizat fostul premier.

Potrivit negocierilor din coaliţia de guvernare, PNL va avea 23 de prefecturi, respectiv: Alba, Bistriţa Năsăud, Braşov, Bihor, Botoşani, Călăraşi, Caraş Severin, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sibiu, Teleorman, Vâlcea şi Vrancea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.