Numărul camerelor de supraveghere va fi suplimentat la Cluj-Napoca

Directorul Poliției Locale Cluj-Napoca, Marcel Bonțidean, a anunțat că municipalitatea va achiziționa mai multe camere video pentru măsurarea vitezei. Acesta vreasă dubleze sau chiar să tripleze numărul camerelor de supraveghere.

Bonțidean susține că în momentul actual, în Cluj sunt în jur de 320 de camere. Camerele noi vor acoperi toate zonele orașului. 

În urmă cu doi ani am achiziționat două aparate radar pentru măsurarea vitezei care au fost predate în comodat Biroului Rutier de la Poliția municipiului, iar acum suntem în studiu pentru achiziționarea de camere fixe pentru măsurarea vitezei. Legislația în vigoare ne permite acest lucru„, a declarat șeful poliției locale la o emisiune online.

Camerele vor fi instalate în urma unei analize pe care Poliția Rutieră a făcut-o și unde sunt zone cu potențial risc de accidente. Acestea vor fi mobile și vor putea fi mutate în diferite zone ale orașului.

Vom lua suficiente camere ca să îi descurajăm pe cei care astăzi încalcă regulile de circulație. Aceste vor fi instalate în urma unei analize pe care cei de la Poliția Rutieră au făcut-o și unde sunt zone cu potențial risc de accidente. Ele vor fi mobile și vor putea fi mutate dintr-o parte în alta. La această oră, Clujul dispune de un dispecerat cu 320 de camere de supraveghere și în acest an vom da în folosință un nou dispecerat. Numărul camerelor se vor dubla sau tripla. Toate zonele vor fi monitorizate cu astfel de camere”, informează Marcel Bonțidean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.