Numărul deceselor de COVID-19 a ajuns la 12 în România

Numărul celor care si-au pierdut viața din cauza virusului COVID-19 este un pensionar de 74 ani, din județul Ialomița.

Bărbatul a fost internat la Bacău, în Spitalul Comăneşti, secţia anestezie terapie intensivă, unde a primit oxigen. Acesta a manifestat simptome în 19 martie şi a fost internat în 22 martie în stare gravă. Pacientul suferea de obezitate, hipertensiunea arterială (HTA) şi insuficienţă renală cronică, a precizat Grupul de Comunicare Strategică.

Toate cele trei cazuri precedente s-au înregistrat la Suceava. O femeie, de 64 de ani, a fost internată în stare gravă în Spitalul Județean – secția ATI, și apoi transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, unde a decedat.

Pacienta suferea de boli asociate (HTA, cardiopatie ischemică, fibrilație atrială) și a avut istoric de călătorie în perioada 13-29 februarie în Insulele Mauritius, Seychelles și Dubai. Celelalte cazuri din Suceava au fost o femeie de 80 de ani și un bărbat de 59 de ani, ambii fără expunere precizată.

Pe teritoriul României au fost confirmate 762 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19. Dintre acestea, 79 au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 19 la București, 3 la Craiova, 2 la Constanța, una la Cluj și una la Iași). 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.