Este a patra zi de luptă pentru victimele incendiului de la Clubul Colectiv din București. Evoluţia stării de sănătate a acestora se modifică de la o oră la alta. O tânără de 28 de ani, internată la Spitalul Pantelimon, a murit în această dimineață, iar numărul deceselor a ajuns la 32.
Medicii fac eforturi supraomeneşti să-i stabilizeze pe cei 135 de răniţi, internați în cele 11 spitale din Bucureşti. Cei mai mulţi dintre ei sunt şi acum conectaţi la aparate, în secţiile de Terapie Intensivă. În continuare, situaţia rămâne critică pentru 90 de persoane.
La Spitalul de Arși, șase pacienți au mai fost operați, doi din terapie intensivă, patru din cei cu arsuri ușoare.
„Bolnavii au evoluția, în mare parte, cam toți favorabilă. Aceleași cifre rămân: nouă în stare critică, la terapie intensivă, intubați, ventilați, trei sunt în stare gravă, a căror evoluție e și a lor favorabilă și până la 27, care sunt într-o evoluție favorabilă”, a declarat dr. Adrian Stănculea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgență de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri.
Florin Bica, medic la Spitalul Bagdasar-Arseni, a precizat că starea pacienţilor internaţi este în continuare critică.
„Sunt în continuare 21 de pacienţi, nu a mai decedat niciun pacient. Starea lor este încă critică. La reanimare sunt 15 pacienţi, dintre care 5 sunt în stare critică. Ieri erau 7 în stare critică, 4 în stare foarte gravă, restul în stare gravă. În secţie sunt 6 pacienţi care sunt staţionali. Eu cred asta înseamnă mult deja spre bine. Garanţii la un bolnav cu arsuri nu cred că există cineva pe lumea asta care poate să dea. Pronosticul este rezervat, atâta vreme cât sunt în stare critică, gravă şi foarte gravă”, a declarat Bica.
În ceea ce priveşte cele două decese survenite, Florin Bica a explicat că acestea „au rezultat după o insuficienţă multiplă de organe” şi că „bolvanii care sunt în stare critică au în primul rând probleme respiratorii”.
„Cu cei care pot vorbi, noi vorbim în fiecare zi. Vorbim, încercăm să le dăm o stare de încredere, încercăm să-i convingem că trebuie să lupte, că trebuie să aibă putere şi să îi asigurăm că noi suntem alături de ei şi încercăm să-i ajutăm cât putem”, mai spus medicul, subliniind că „toţi pacienţii beneficiază de consiliere psihologică”.