Eroii de la Colectiv, Adrian Rugină și Claudiu Petre, decorați de Klaus Iohannis

Claudiu Petre şi Adrian Rugină, doi dintre eroii care și-au pierdut viața după ce au salvat alți tineri din flăcările incendiului de la clubul Colectivv au fost decorați de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit post-mortem Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler lui Claudiu Petre şi lui Adrian Rugină, în semn de apreciere pentru curajul, altruismul şi dăruirea de care au dat dovadă în timpul tragicului eveniment de la Clubul „Colectiv” din Bucureşti, încercând salvarea mai multor vieţi cu preţul sacrificiului suprem”, se precizează într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Adrian Rugină (38 de ani), toboșarul trupei Bucium, și Claudiu Petre (36 de ani), fotograf și blogger, și-au pierdut viața în incendiul de vineri seară, de la clubul Colectiv, salvând alți tineri din flăcări. Cei doi ieșiseră inițial la timp din club, nevătămați, însă s-au întors în clădire încercând să ajute alți oameni să scape din incendiu. Martorii spun că, cel puțin, zece oameni au supraviețuit datorită celor doi, ei nefiind singurii care și-au riscat sau pierdut viața pentru a salva alți oameni din flăcări, potrivit Digi 24.

Martorii au povestit că l-au văzut pe Adrian Rugină în timp ce îi ajuta pe alţi oameni să iasă din club. Era o singură uşă şi aproape 500 de oameni care fugeau din calea flăcărilor. Unii oameni erau cazuti la pământ, dar Adrian a facut eforturi sa ii ridice pe cativa dintre ei. În cele din urmă, fumul gros şi toxic l-a răpus.

Fotograful și bloggerul, Claudiu Petre, și-a pierdut și el viața încercând să salveze alți oameni. Alin Pandaru, un prieten al lui Claudiu Petre, a povestit:

„Claudiu era în interior, l-am văzut abia după ce l-au scos pompierii care au intrat cu măşti de gaze şi l-au scos afară. Ultima oară îl văzusem fix cu două minute înainte să se întâmple tragedia. M-am dus, l-am salutat şi m-am întors la locul meu, care, din fericire, era mai spre ieşire.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.