Numele regretatului maestru taragotist Dumitru Fărcaș a devenit marcă înregistrată la OSIM

Numele regretatului taragotist român Dumitru Fărcaș a devenit marcă înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM), a anunțat fiica acestuia, Andreea, prin intermediul „Asociației Culturale Dumitru Fărcaș”.

„În onoarea ta, Tată! Pentru tot ce-ai făcut pentru mine, pentru poporul și țara pe care le-ai iubit și reprezentat cu atâta dragoste, mândrie, onoare și, nu în ultimul rând, integritate peste tot în lume. Ești mereu în mintea și sufletul meu”, scrie fiica sa Andreea.

Dumitru Fărcaş a decedat în urmă cu trei ani și este unul dintre cei mai renumiți taragotiști români, care a încântat generații, iar talentul său a fost recunoscut și în străinătate, unde a câștigat numeroase premii.

Acesta a primit în 2002 Crucea Națională Serviciul Credincios clasa a III-a, „pentru crearea și transmiterea cu talent și dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizația românească și universală”.

De asemenea, pe 7 februarie 2004 a primit şi Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofițer. „În semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.

Pe 7 martie 2008, Dumitru Fărcaș a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.