O bucată dintr-un balcon s-a prăbușit peste stația aglomerată de la „Regionala CFR”! FOTO

O bucată dintr-un balcon al unei clădiri din stația de la Regionala CFR Cluj-Napoca s-a prăbușit pe trotuar, punand in pericol viata celor aflati in statia de autobuz. Poliția Locală s-a deplasat la fata locului si dispus la închiderea perimetrului, prin marcarea cu un indicator de acces interzis.

Bucata respectiva provenea dintr-un element de susținere a balconului de pe Bd. 21 Decembrie nr. 60, de lângă clădirea Regionalei CFR, aflat într-o stare avansată de degradare.

Trotuarul este acum inaccesibil, iar pietonii sunt nevoiti sa intre carosabil ca să ocolească zona afectată, riscandu-si viata. Acest balcon se află chiar sub automatul de eliberare a biletelor, iar stația de la Regionala CFR este cea mai mai aglomerata din oras.

Primăria Cluj-Napoca a anunțat în 2016 relansarea acțiunii de refacere a fațadelor și a decis să mărească impozitului pentru proprietarii de clădiri din centrul orașului celor care refuză să le întrețină. Municipalitatea a recurs la o supraimpozitare de 500%, maximul prevăzut de lege, și a nominalizat proprietarii somați care nu au făcut demersurile legale pentru a-și repara fațadele degradate.

Cu toate acestea unii dintre aceștia au câștigat în instanță acțiunea împotriva primăriei pe motiv că nu ar fi fost notificați. Lista inițială a primăriei cuprindea 500 de apartamente din 56 de clădiri pentru care proprietarilor li s-a mărit impozitul cu 500%. În prima fază 3.000 de proprietari au fost somați. Cele mai recente cazuri sunt bucăți din clădiri de pe străzile Napoca, Eroilor sau Horea, unele dintre acestea rănind trecătorii din zonă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.