Cifrele Universității Cluj la finalul stagiunii a treia! Dorin Goga conduce clasamentul golgheterilor echipei, cu 21 de reușite!

Universitatea Cluj a încheiat Liga a 3-a pe primul loc și a promovat în eșalonul secund, iar oficialii clubului au prezentat cifrele ediției 2017-2018 a sezonului recent încheiat.

„Studenții” sub comanda lui Adrian Falub au înscris în cele 32 de partide oficiale din stagiunea precedentă (27 în Liga a III-a și 5 în Cupa României) 102 goluri și au încasat doar 19. Astfel, lider detașat în clasamentul golgheterilor este Dorin Goga, cu 21 de reușite (16 în campionat, 5 în Cupă), urmat de Octavian Ursu (15 goluri, 14 în campionat, unul în Cupă), în timp ce Iuliu Hațiegan încheie podiumul cu un total de 13 goluri, 9 dintre ele venind în Liga a III-a și alte 4 în Cupă.

In sezonul 2017-2018 mai mulți dintre fotbaliștii care au evoluat in tricoul alb-negru au bifat cel puțin câte un „hattrick” în campionat sau într-una dintre fazele Cupei României. La acest capitol conduce și de această dată Dorin Goga, în două astfel de întâlniri, ambele încheiate cu victorii clare ale „studenților” (Unirea Dej – „U” 0-4, Unirea Alba Iulia – „U” 0-7). Urmează atacantul împrumutat în iarnă de la FC Viitorul, Cristi Ene, cu cele trei goluri înscrise pe Cluj Arena în poarta Iernutului (8-1), apoi Valentin Lemnaru, care s-a remarcat în fața aceluiași adversar, dar în partida tur, câștigată de „Șepcile roșii” cu 5-0 și, din nou, Iuliu Hațiegan (Voința Cetate – „U” 0-7, turul I al Cupei României).

Pe de altă parte, deși starturile și finalurile de meci au fost cele mai productive pentru FC Universitatea Cluj (în speță minutele 10 și 89), cel mai rapid gol al sezonului a venit în minutul 2, contra Iernutului și i-a aparținut aceluiași Cristi Ene. De altfel, el a marcat de 12 ori, de fiecare dată în campionat, la primul său sezon în tricoul lui „U”.

Într-un top 3 al celor mai tineri marcatori din ediția trecută îi avem pe Tudor Telcean, Denis Hordouan și Marius Potcoavă, primele lor goluri în “alb și negru” sosind cu doar câteva luni înainte să împlinească, fiecare, 18 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.