O clujeancă a plătit 200 lei pentru ca o ambulanță să îi transporte băiețelul la Urgențe!

O clujeancă a plătit suma de 200 lei pentru ca fiul ei, în vârstă de şase ani să fie transportat cu ambulanţa la spital. Ea a contactat serviciul de urgenţă 112, însă ambulanţa care a ajuns la faţa locului era una privată, aparţinând DEY Security.

Femeia susţine că în urmă cu două săptămâni băieţelul ei s-a înecat cu o bucată dintr-o jucărie deoarece aceasta avea un sistem mai special de desfacere, iar copilul „nu s-a descurcat cu mânuţa, a băgat-o în gură şi fără să vrea a înghiţit o parte din plasticul acela”. Băieţelul şi-a revenit, însă, în cursul zilei de vineri el a făcut o enterocolită. Astfel că, Mihaela, mama băiatului, a solicitat, apelând numărul de urgenţă 112, o ambulanţă. La faţa locului, a venit însă o ambulanţă privată, ce aparţinea serviciului DEY Security.

Cu toate că cei de la serviciul de urgenţă i-au spus femeii că nu trebuie să achite niciun ban deoarece DEY Security are contract cu Casa de Asigurări Cluj şi răspunde solicitărilor 112, din declaraţiile Mihaelei, medicul de pe ambulanţă i-ar fi cerut 180 lei pentru transport şi a refuzat să se uite la copil până nu a văzut banii.

„Vineri am mai sunat încă o dată la 112, pentru că se simţea rău, nu ştiu dacă de la jucărie. Atunci a venit o salvare privată şi pentru că nu aveam CNP-ul copilului la mine, mi-au cerut 180 de lei pentru a efectua transportul la urgenţă, însă nu am avut mărunt şi i-am dat 2oo lei. Dar vreau să vă spun că medicul nici nu s-a uitat la el până nu am plătit. I-am explicat că nu port actele copilului după mine. Eu aveam la mine buletinul meu. Practic era un CNP care să identifice persoana. Dar ei mi-au zis „dacă e un copil de pe stradă?”. Cred că este absurd ceea ce au solicitat. Viaţa lui era mult mai importantă decât ceea ce-mi cereau ei mie în acel moment”, a declarat Mihaela.

Mihaela şi-a recuperat luni cei 200 lei, însă cu toate acestea este hotărâtă ca în cursul zilei de astăzi să depună o reclamaţie la Serviciul Ambulanţei de Stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.