O fabrica din judetul Cluj produce nachos si chipsuri pentru americani!

sam-mills-tortilla-chips-cu-sare-dip-dFabrica romaneasca de tortilla chips Sam Mills, creata din fonduri europene in comuna Apahida, judetul Cluj, furnizeaza din acest an produse pentru 50.000 de magazine din Statele Unite. Fabrica produse zilnic cinci tone de chipsuri fara gluten, facute din malai, apa si condimente aduse din Olanda.

Reţeta succesului pentru piaţa din Statele Unite are un ingredient după care americanii se dau în vânt: lipsa glutenului. „În Statele Unite ale Americii e un boom în momentul de faţă când vine vorba de a avea o dietă fără gluten, iar produsul nostru are această calitate. Nu sunt multe companii care oferă astfel de produse la un preţ atractiv, sub această formă”, a explicat Lucian Manţa, director de marketing la Sam Mills, potrivit Digi 24 Cluj-Napoca.

Cum s-a ajuns ca americanii sa cumpere din Romania mâncare inventată pe continentul lor?

Fabrica Sam Mills din judetul Cluj exportă de aproape cinci luni zeci de tone de chipsuri în Statele Unite. Pe langa gustul care i-a atras pe americani, un alt motiv pentru care chipsurile produse la Apahida sunt la mare cautare in „tara tuturor posibilitatilor” este ca nu au gluten şi pot fi consumate şi în timpul curelor de slăbire.

Fabrica de chipsuri care vinde gustări americanilor a fost făcută inclusiv cu bani europeni, prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), în cadrul unui proiect de 6.7 milioane de lei, reprezentând mai mult de un sfert din investiţie.

In afară de chipsuri, grupul românesc Sam Mills mai produce paste făinoase, ulei de porumb şi apă îmbuteliată, pregătind pentru viitorul apropiat şi produse din carne congelată şi refrigerată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.