O fermă din Germania unde lucrează sute de români a intrat în carantină

O fermă din regiunea Dingolfing-Landau, Germania, unde lucrează peste 400 de români, a fost plasată în carantină. Consulatul General al României la München s-a autosesizat şi a făcut demersuri pentru a obţine informaţii suplimentare, scrie Mediafax.

După ce în presa germană a apărut informaţia potrivit căreia muncitori de la o fermă din regiunea Dingolfing-Landau, Germania, au Covid, Consulatul General al României la München s-a autosesizat şi a făcut demersuri pentru a obţine informaţii suplimentare referitoare la cetăţenia, identitatea şi starea de sănătate a persoanelor afectate, scrie Mediafax.

Potrivit informaţiilor preliminare comunicate de către reprezentanţii fermei reprezentanţilor Oficiului consular, autorităţile locale au dispus testarea întregului colectiv şi plasarea fermei în carantină.

De asemenea, potrivit aceloraşi informaţii, la ferma respectivă lucrează aproximativ 480 lucrători, majoritatea fiind cetăţeni români.

MAE precizează că, până la acest moment, autorităţile locale nu au comunicat Oficiului consular rezultatele testărilor, iar la nivelul Consulatului General nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară din partea niciunui cetăţean român în legătură cu această situaţie.

Totodată, MAE menţionează că reprezentanţii Consulatului au cerut companiei angajatoare să pună la dispoziţia cetăţenilor români datele de contact ale Oficiului consular.

Consulatul General al României la München continuă dialogul cu autorităţile germane şi cu reprezentanţii fermei şi este pregătit să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile locale în contextul pandemiei de COVID-19. MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la München: 0049 089 553307 şi 0049 089 98106143, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de urgenţă sau la numărul de telefon de urgenţă al consulatului: 0049 1602087789„, transmite MAE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.