Focar de COVID-19 la o mănăstire din Iași. 9 măicuțe, izolate în chilii, 2 internate

Vești proaste. Un focar de COVID-19 a fost înregistrat în mănăstirea Galata din Iași, iar nouă măicuțe au fost confirmate pozitiv. Pe de altă parte, marți încep restricții în 2 comune, în care incidența a depășit 2 la mia de locuitori.

Conform oficialilor Direcţiei de Sănătate Publică Iași, a apărut un focar COVID-19 în judeţ, la Mănăstirea Galata. Măicuțele infectate cu COVID-19 sunt izolate în chilii, însă pentru două dintre ele a fost necesară internarea la Spitalul de Boli Infecțioase Iași.

„Carantinații nu au voie să intre în contact cu enoriașii și nici să părăsească mănăstirea. Supravegherea medicală este realizată de către asistenta medicală și medicul de familie”, transmite Direcţia de Sănătate Publică Iași citată de alephnews.ro.

O comună din județul Cluj a intrat în scenariul roşu, în urma deciziei de luni a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj. Este vorba de comuna Mărgău, unde rata infectărilor cu noul coronavirus a ajuns luni la 5,58 cazuri la mia de locuitori.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.