Cu trei luni înainte de termen, a fost finalizat primul tronson din cel mai mare proiect de infrastructură rutieră montană din Transilvania, „Drumul Apusenilor”. Este vorba despre 13 kilometri, șoseaua care ajunge şi la limita județului Cluj, la Valea Drăganului.
Astfel, drumul județean 108K, între Remeți și limita dintre județele Bihor și Cluj, face parte din drumul Apusenilor. șosea cu două benzi, un adevărat spectacol pentru vizitatori. Cele două sectoare de drum sunt realizate în comun de către consiliile județene Bihor și Cluj, din fonduri europene. Valoarea totală a proiectului este de 22.267.358,91 lei, fără TVA.
Șoseaua montană cu două benzi, care șerpuiește spre dealul Caprei, este un adevărat spectacol pentru șoferi. În mod neobișnuit pentru România, noul sector de drum a fost recepționat cu 3 luni mai repede decât termenul din contract, potrivit Digi24.
Drumul Apusenilor leagă trei zone importante turistice: Stâna de Vale, Valea Iadului din judeţul Bihor și limita cu județul Cluj, Valea Drăganului, un loc foarte cunoscut și îndrăgit de turiști. Drumul trece pe lângă lacul de acumulare Drăgan, iar priveliștea este una extraordinară.
Lucrările au început în 2019, în luna noiembrie, și termenul de finalizare era luna noiembrie, anul acesta, dar s-au încheiat cu trei luni înainte de termen. Cei aproape 13 kilometri finalizați din Drumul Apusenilor se continuă în județul Cluj, până la legătura cu Drumul Național 1, tronson pe care încă se lucrează de zor.
Drumul Apusenilor va lega DN1 și de Stâna de Vale, prin Valea Iadului – o veste îndelung așteptată de proprietarii de pensiuni din zonă. Tronsonul de peste 43 de kilometri este finalizat, în prezent, în proporție de 40%.