O firma de IT din Cluj-Napoca fuzioneaza cu o companie germana de consultanta

Compania britanică cu sucursala la Cluj-Napoca, Endava, ce a generat venituri de 50 milioane de euro, a anunţat joi că a „fuzionat strategic” cu o firmă germană cu o cifră de afaceri de zece ori mai mică. Unul dintre motive fiind legat de fusul orar similar şi zborurile directe între Germania şi România.

endava

Compania de software Endava anunță azi fuziunea strategică cu compania germană de consultanţă Alpheus privind „accelerarea expansiunii pe piețele de limbă germană”, conform unui anunţ al companiei.

Alpheus Solutions Ltd., o companie de consultanță cu sedii la Frankfurt și Londra, a fost integrată în Endava Group, una dintre principalele companii de servicii IT din regiune, cu birouri în Londra, New York și Glasgow și centre de livrare în România și Republica Moldova. „Fuziunea va accelera expansiunea în țările vorbitoare de limba germană a modelului Endava de externalizare nearshore a serviciilor IT și va consolida competențele de consultanță ale companiei”, explică Endava.

Endava a colaborat cu Alpheus in ultimele 12 luni pentru furnizarea de servicii către clienții actuali din Germania. „Această colaborare de succes, precum și interesul tot mai mare pentru serviciile IT livrate din Europa de Est, a determinat această fuziune”, spun oficialii companiei. „Fuziunea are în vedere valorificarea modelului de livrări al Endava, care are un succes dovedit și constă în combinarea competențelor tehnice de nivel ridicat din Europa de Est cu expertiza în consultanță și livrare deținute pe piețele unde se află clienții companiei”.

Pentru echipele din centrele de dezvoltare și suport pe care Endava le are în România, și care în prezent numără peste 1.000 de angajați, această fuziune reprezintă o „oportunitate suplimentară pentru a se implica în mai multe proiecte” pentru clienți din țări cum ar fi Germania, Austria și Elveția, arată compania.

Endava este o companie privată de servicii IT înfiinţată în anul 2000. Are peste 1.400 de angajați în opt sedii din Marea Britanie, Statele Unite, România şi Republica Moldova şi o cifră anuală de afaceri de peste peste 40 de milioane de lire sterline/50 de milioane de euro.

Alpheus este o companie de consultanță independentă cu o echipă de peste 30 de consultanți cu experiență în business și tehnologia informației, având sedii la Frankfurt și Londra, și un venit anual de 4 de milioane de lire sterline/5 de milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.