O înfrângere şi o victorie pentru „U” Cluj în amicalele de la Timişoara

Universitatea Cluj s-a reîntors în acest weekend la Timişoara, unde a disputat două partide pregătire împotriva Ripensiei şi Politehnicii, primul fiind pierdut, iar al doilea câştigat.

Partida cu divizionara secundă Ripensia Timişoara a avut loc vineri, 16 februarie, iar Universitate Cluj a trimis în teren mai mulţi juniori de la echipa a doua, care au reuşit să se lupte de la egal la egal cu locul 11 din eşalonul secund. Ripensia a deschis scorul prin Bădăuţă din pasa lui Mediop (9), iar Haţiegan a restabilit egalitatea după o lovitură liberă transformată din marginea careului (17). Presiunea „alb-negrilor” la poarta lui Rădulescu s-a intensificat, dar, paradoxal, cei care au revenit în avantaj au fost tot timișorenii, care au obținut un penalty transformat de Mediop (30). În ultimele secvențe ale primei reprize, Salcău și Cobârzan au semnat alte două ocazii importante ale „studenților”.

Hațiegan a reuşit să obţină o lovitură de pedeapsă în partea secundă, a „arestat” balonul, dar l-a trimis peste transversală și a rămas 2-1. Totul până în ultimele zece minute, când apărarea „Șepcilor roșii” a fost făcută șah-mat în alte trei rânduri, mai întâi de același Mediop, omul meciului pentru Ripensia, cu o „dublă”, în timp ce Golda a stabilit scorul final.

Iată cum a arătat primul „11” al Universităţii în meciul cu Ripensia:

Albuț – Chiș, Onicaș, Telcean, Potcoavă (75, D. Laurențiu) – Micaș, Văsălie (63, Budin), Cobârzan (50, Marin) – Hațiegan, Salcău, Forna.

Sâmbătă, 17 februarie, de la ora 14:00, clujenii s-au mutat pe arena „Știința” pentru amicalul cu Politehnica Timişoara, echipa înfiinţată de suporteri.

În faţa unei atmofere de derby adevărat creată de cele două galerii, Peluza Sud Timişoara şi Peluza Şepcile Roşii, cele două formaţii au evoluat sub semnul echilibrului în prima repriză, nici una dintre formaţii nu a reuşit să deschidă scorul. Ursu a trimis un balon spre poarta gazdelor, dar Dur-Bozoancă a reţinut fără probleme (21). Prima parte a fost săracă în ocazii de ambele părţi.

În debutul părţii secunde, Lusamba a avut o ocazie importantă pentru Poli, dar reluarea sa din zona punctului cu var a trecut alături (50). Haţiegan a fost faultat în careu şi a scos un penalty, din care veteranul Giurgiu a deschis scorul (0-1, min. 59), acesta fiind şi scorul final.

Iată echipele aliniate de antrenorii Bogdan Andone și Adrian Falub:

Poli: Dur-Bozoancă – Motreanu, Mera, Scutaru, Taub – Krausz, Bilia, Ignea – Sorescu, Predescu, Lusamba

„U”: Dinu – Takacs, Abrudan, Cordoș, Manu – Giurgiu, Greu, Goga – Ursu, Hațiegan, Ene

* menajat: Florescu (din cauza unei răceli)
* accidentați: Lemnaru, Hordouan, Saroși

Sursa foto: facebook.com/FCUCluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.