O jucătoare de la Olimpia Cluj, calificată în optimile Campionatului Mondial din Canada cu naționala țării sale

Christine Manie Patiance, jucătoarea Olimpiei Cluj, este în optimile de finală de la Campionatul Mondial de fotbal feminin din Canada cu naționala Camerunului, după ce au învins Elveția cu 2-1.

Christine Manie-Mondial

În faza următoare, Camerunul va avea ca adversar redutabila națională a Chinei

Manie a „bifat” toate cele 270 de minute pe care Camerunul le-a jucat la acest Campionat Mondial. Din cele 9 goluri pe care le-au marcat „leoaicele” (6-0 Ecuador, 1-2 Japonia și 2-1 Elveția), Christine și-a trecut și ea un gol în cont, împotriva Ecuadorului, dintr-o lovitură de pedeapsă!

După ce s-au terminat patru din cele șase grupe ale Campionatului Mondial de fotbal feminin din Canada se știu nouă din cele șaisprezece echipe care se vor înfrunta în optimi!

În grupa A, Canada a terminat, oarecum surprinzător, pe locul 1 în grupă cu 5 puncte și golaveraj 2-1, urmată de China cu 4 puncte și golaveraj 3-3.

Olanda, ocupanta locului 3 cu 4 puncte, 2 goluri marcate și tot atâtea primite așteaptă terminarea celorlalte grupe pentru a afla dacă se califică în optimi.

Noua Zeelandă, cu două egaluri și o înfrângere (2 puncte și 2-3 golaveraj) părăsește mondialul Canadian!

În grupa B, europencele Germania și Norvegia au terminat pe primele 2 locuri cu 7 puncte și golaveraj 15-1 germancele și 8-1 norvegiencele!

Pe locul 3 s-a clasat Thailanda cu 3 puncte și golaveraj 3-10, dar nu va juca în optimi și va părăsi Canada împreună cu Coasta de Fildeș care nu a acumulat niciun punct, marcând 3 goluri și primind 16!

Grupa C a fost dominată de Campioana Mondială, Japonia cu 3 victorii și un golaveraj de 4-1, locul 2 este ocupat de „leoaicele neîmblânzite” ale Camerunului cu 6 puncte, 9 goluri marcate și 3 primite.

Elveția terminând pe locul 3 cu 3 puncte și golaveraj 11-4 așteaptă și ea terminarea grupelor pentru a vedea dacă se califică în optimi.

Ecuadorul este ultima în grupa cu 3 înfrângeri, un gol marcat și 17 primite!

Ultima grupă care și-a terminat jocurile este grupa D, cea în care USA a terminat pe primul loc cu 7 puncte și 4-1 golaveraj, urmate, surprinzător, de fetele din „Țara Cangurilor”, Australia, cu 4 pe linie, adică 4 puncte, 4 goluri marcate și tot 4 primite!

Locul 3 este ocupat de suedezele lui Pia Sundhage cu 3 pe linie din 3 puncte, 3 goluri marcate și tot atâtea primite! Și suedezele așteaptă „verdictul” grupelor E și F.

În grupele E și F un singur lucru e sigur, Brazilia pe locul 1 și 100% în optimi, în rest toate celelalte echipe au șansa de a se califica mai departe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.