O jucătoare de la Olimpia Cluj, împrumutată în Spania!

Atacantul campioanei Olimpia Cluj, Ştefania Vătafu, a fost împrumutată la formaţia spaniolă UDG Tenerife,  locul 6 în Primera División după 14 etape disputate, pe o perioadă de şase luni.

Considerată una dintre cele mai bune jucătoare din România, Ștefania Vătafu e la prima experiență în străinătate. Sunt foarte fericită pentru această oportunitate oferită de UDG Tenerife Egatesa. Este o experiență nouă pentru mine și, în același timp, o provocare, pentru că liga spaniolă este una foarte puternică. Aștept cu nerăbdare să-mi întâlnesc noua echipă și să îmi ating obiectivele. Voi face tot posibilul pentru a ajuta echipa”a spus mijlocașul Ștefania Vătafu pentru site-ul oficial al grupării spaniole.

Oficialii clubului Unión Deportiva s-au declarat mulțumiți de transferul Ștefaniei Vătafu, care o va înlocui pe Jordyn Listro, 22 de ani, care a anunțat că, din motive personale, nu se va mai întoarce din Canada.

Fondată în 2013, echipa Unión Deportiva Granadilla Tenerife Sur a promovat în Primera División în 2015. Anul trecut, noua echipă a Ștefaniei Vătafu a încheiat campionatul pe locul 6, din 16 echipe!

Din lotul pregătit de spaniolul Antonio „Toni” García Ayala, dominat de jucătoare autohtone, mai fac însă parte două jucătoare din Statele Unite ale Americii, Megan Crosson și Jackie Simpson, una din Japonia, Ayano Dōzono, și una din Coasta de Fildeș, Koko Ange N’Guessan.

Unión Deportiva va disputa primul meci din 2018 pe 6 ianuarie, pe teren propriu, împotriva lui Espanyol Barcelona, locul 9 în Primera División.

De asemenea, portarul Olimpiei, Jillian McVicker, îşi doreşte să obţină cetăţenia română.

Echipa pregătită de Mirel Albon se va reuni la finalul lunii ianuarie în vederea pregătirii pentru partea a doua a campionatului.

CFF Olimpia UT Cluj-Napoca ocupă prima poziţie în clasamentul Superligii nationale de fotbal feminin, cu 27 de puncte, la şase de principala urmăritoare, CFR 1933 Timisoara.

Următorul meci oficial de campionat va avea loc pe 11 martie, în deplasare, cu Asociația”Fotbal Club Fair-Play”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.