„U” Cluj, victorie zdrobitoare în fața „lanternei roșii” din Liga a 2-a, Dacia Unirea Brăila: 6-1!

Universitatea Cluj nu a avut adversar sâmbătă seara, 13 octombrie, pe teren propriu, în confruntarea cu „lanterna roșie” a ligii secunde, Dacia Unirea Brăila, pe care a învins-o cu un neverosimil 6-1 (1-0), într-o partidă care a contat pentru etapa a 12-a.

„Studenții” s-au instalat în jumătatea adversă încă din debutul meciului, iar Goga a reușit să deschidă scorul după zece minute de joc, învingându-l elegant pe Avram cu un șut la colțul scurt (10). În ciuda forcingului ofensiv al gazdelor prima parte s-a încheiat cu doar o singură reușită pe tabelă, însă în partea a doua a urmat un festival de goluri în poarta oaspeților.

Ursu a dus scorul la 2-0 în minutul 49 al reprizei secunde, după ce a scăpat singur cu portarul și a înscris fără probleme, iar Marius Coman a marcat golul al treilea (59), aflat la prima reușită în tricoul a Universității.

„Centralul” partidei a acordat un penalty pentru Brăila la un henț în careu, dar Cosmin Dur-Bozoancă a apărat șutul executat de Calu (58). Marius Coman și Octavian Ursu au bifat ambii „dubla” în minutulele 73 și 79. Brăilenii nu au plecat fără gol înscris pe Cluj Arena, iar Van den Driest a înscris în minutul 87.

Câteva secunde mai târziu de la reușita oaspeților, la faza imediat următoare, Răzvan Greu a stabilit scorul final: 6-1.

În urma acestei victorii facile, Universitatea Cluj a urcat, temporar, pe locul 4 în Liga a 2-a, la patru puncte de lider, acolo unde vor sta până la ultimele două partide ale etapei a 12-a.

Echipele de start:

„U” CLUJ: Dur-Bozoancă – Căpușă (Hordouan, min 82), Abrudan, Cordoș, Berci – Florescu, Giurgiu, Ursu (Al. Coman, min. 80), Goga – Gavra, Coman (Greu, min. 75)

Rezerve: Albuț, Al. Coman, Greu, Hordouan, Taub, D. Dumitrescu, Ene

Antrenor: Adrian Falub

Dacia Unirea Brăila: Avram – Niță, Merville (Hîmpea, min. 46), Pleșa, V. Manu – Lu Yueteng, Calu (Mucuță, min. 60), Vitan, Maxin – Ciucureanu, Bebey Enoga

Rezerve: Chirilă, Coteț, Mucuță, Hîmpea, Crăciun, Le Metayer, Van Den Driest

Antrenor: Florentin Petre

Arbitru principal: Alin Olaru

Spectatori: 2583

„U” Cluj va juca etapa viitoare la Timișoara, cu Ripensia, joi, 18 octombrie, de la ora 19:00.

Foto © Cristian Cosma / facebook.com/FCUCluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.