O locomotivă care conducea un tren plin cu azotat de amoniu a luat foc! Mecanicul a evitat o tragedie

O locomotivă care conducea un tren plin cu azotat de amoniu a luat foc în această dimineața, iar mecanicul a evitat o tragedie după ce a desprins garnitura de tren și a izolat locomotiva până la intervenția pompierilor.

Două autospeciale pentru stins incendii au fost alertate, în jurul orei 3.40 pe parcursul nopții care a trecut, pentru a stinge flăcările care au cuprins sala mașinilor a unei locomotive, care tracta un tren marfar între localitățile Aghireșu și Stana(SJ).

Mecanicul locomotivei a luat măsuri imediat ce a observat debutul incendiului, a oprit garnitura de tren și a desprins locomotiva afectată de restul garniturii de tren, izolând locomotiva pentru a permite intervenția imediată a echipajelor de pompieri. Garnitura de tren era constituită din două locomotive și 28 de vagoane, încărcate cu azotat de amoniu și se deplasa de la Târgu Mureș spre episcopia Bihor. Flăcările au fost stinse în scurt timp, fiind evitată propagarea mai departe de limitele în care au fost găsite. Au fost afectate cablajele electrice și câteva manșoane de cauciuc din construcția locomotivei, fiind afectată cca 5% din aceasta”, transmite ISU Cluj.

Potrivit ISU Cluj, nu au fost persoane rănite ca urmare a acestui eveniment, iar din cercetările preliminare, se pare, că incendiul a pornit de la un cablu electric defect.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.