O „mână” de activiști DeClic au protestat în fața Primăriei Cluj-Napoca pentru deschiderea curților școlilor – VIDEO

Clujenii au fost total dezinteresați de acțiunea de protest organizată joi, 29 iulie, în fața Primăriei Cluj-Napoca de către activiștii DeClic, „o mână de oameni” luând parte la el.

Activiștii au venit cu pancarte și mesaje prin care cer primăriei deschiderea curților școlilor. „Scoateți lacătul de la curtea școlii! Strada nu e loc de joacă!”, a fost mesajul comunicat al acțiunii.

Participanții au blocat trotuarul, au jucat badminton, au sărit coarda, s-au jucat cu mingile personalizate și au jucat șotron.

În calitate de președinte al Asociației Municipiilor din România, primarul Clujului Emil Boc îi poate convinge pe toți primarii din România să deschidă curțile școlilor în timpul liber, în weekend-uri și pe timpul vacanțelor.

„Vrem acest lucru pentru ca elevii, copiii noștri să fie mai sănătoși și noi, ca părinți, să facem mișcare împreună cu copiii noșrti.

Eu pe băiatul meu l-am învățat să se dea cu bicicleta în curtea școlii. Pentru că așa era sigur în cartierul Mănăștur”, a Adrian Dohotaru, unul dintre protestatari.

Clujenii care au protestat vor de la Emil Boc acțiuni concrete, nu declarații populiste.

„Mă bucur ca Asociația Declic împărtășește punctul nostru de vedere și salut că fac cunoscut acest proiect al Primariei pe care noi îl avem de 2 ani de zile”, a spus Boc, care i-a amenințat cu demiterea din funcție pe directorii care nu deschid curțile școlilor și vor fi trecuți pe lista rușinii.

„Am luat act de memoriul lor și am să-l discut, în toamnă, în cadrul Asociațiilor Municipiilor. Sunt convins că fiecare primar ține la comunitatea lui, la sănătate. Ce este important, este că au sensibilizat societatea civilă și au creat o presiune psihologică asupra directorilor de școli, care este necesar să înțeleagă că acest lucru nu se negociază, ci se aplică„, a mai spus Boc.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.