O noua actiune de dezinsectie pe domeniul public incepe luni, 4 iulie, la Cluj

Primaria Cluj-Napoca va efectua, in perioada 4 – 19 iulie 2016, o noua actiune de dezinsectie pe domeniul public al municipiului Cluj-Napoca. Actiunea se va desfasura intre orele 21.00 – 05.00. In cazul conditiilor meteorologice nefavorabile, durata prevazuta se va decala si/sau prelungi.

dezinsectie

Substantele folosite in actiunea de dezinsectie sunt KOTHRINE PROFI EC 250 – substanta pentru combaterea adultilor, inclusiv a speciei Aedes Albopictus, responsabila pentru raspandirea virusului Zika si BAYCIDAL WP 25 – insecticid pentru combaterea larvelor. Produsele sunt avizate de Ministerul Sanatatii – Comisia Nationala a Produselor Biocide, fac parte din grupele Xn, respectiv Xi de toxicitate si se regasesc in Registrul National al produselor biocide avizate pentru profilaxia sanitar umana.

Actiunea se desfasoara in conformitate cu prevederile legale:

– Legea 101/2006 a serviciului de salubrizare a localitatilor (republicata);
– Ordinul nr. 119 din 2014 pentru aprobarea normelor de igiena si sanatate publica privind mediul de viata al populatiei;
– Regulamentul de organizare si functionare a serviciului public de deratizare, dezinsectie si dezinfectie din municipiul Cluj-Napoca, aprobat prin HCL nr. 350/2015.

Pentru eficienta, activitatea de dezinsectie trebuie tratata in mod unitar, atat pe domeniul public, cat si privat la nivelul localitatii, motiv pentru care recomandam cetatenilor, asociatiilor de locatari/proprietari, agentilor economici si institutiilor de pe raza municipiului sa efectueze tratemente de dezinsectie in gradini, pe terenuri, pasuni, depozite de anvelope uzate, subsoluri, casa scarii de la blocuri etc odata cu actiunea de pe domeniul public a Primariei Cluj-Napoca.

Activitatea de dezinsectie este realizata de firma S.C. CORAL IMPEX S.R.L., conform contractului de delegare a gestiunii serviciului de deratizare, dezinsectie si dezinfectie incheiat cu municipiul Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.