O nouă acțiune de dezinsecție pe domeniul public și privat la Cluj

Primaria Cluj-Napoca va efectua, in perioada 7– 31 august 2017, o noua actiune de dezinsectie pe domeniul public si privat. Aceasta se va desfasura intre orele 21.00 – 06.00. In cazul conditiilor meteorologice nefavorabile, durata prevazuta se va decala si/sau prelungi.

Din punct de vedere al eficientei aplicarii masurilor de combatere si eliminare a unor potentiale focare de infectie, actiunile de dezinsectie trebuie tratate in mod unitar atat pe domeniul public cat si privat, spatii deschise ale persoanelor fizice si juridice la nivelul localitatii, pentru evitarea unor reinfestari sau aparitii a unor noi zone contaminate, motiv pentru care se recomanda tuturor cetatenilor, asociatiilor de locatari/proprietari, agentilor economici si institutiilor de pe raza municipiului Cluj-Napoca, sa efectueze tratamente de dezinsectie in subsoluri, casa scarii de la blocuri, depozite de anvelope uzate etc in aceasta perioada.

Produsele folosite in actiunea de DEZINSECtIE sunt K-OTHRINE PROFI EC 250 substanta pentru combaterea adultilor, inclusiv a speciei Aedes Albopictus, responsabila pentru raspandirea virusului Zika, si BIOPREN 50 LML – produs insecticid special coneput pentru combaterea tantarilor aflati in stadiul de larva. Produsele sunt avizate de Ministerul Sanatatii – Comisia Nationala a Produselor Biocide, fac parte din grupele Xn respectiv Xi de toxicitate si se regasesc in Registrul National al produselor biocide avizate pentru profilaxia sanitar umana. in caz de ingerare accidentala, antidotul este vitamina K1 si se gaseste la Spitalul de Urgenta Cluj.

Actiunea se desfasoara in conformitate cu prevederile legale:

  • Legea 101/2006 a serviciului de salubrizare a localitatilor (republicata);

  • Ordinul nr. 119 din 2014 pentru aprobarea normelor de igiena si sanatate publica privind mediul de viata al populatiei;

  • Regulamentul de organizare si functionare a serviciului public de deratizare, dezinsectie si dezinfectie din municipiul Cluj-Napoca, aprobat prin HCL nr. 350/2015.

Activitatea de dezinsectie este realizata de firma S.C. CORAL IMPEX S.R.L., conform contractului de delegare a gestiunii serviciului de deratizare, dezinsectie si dezinfectie incheiat cu municipiul Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.