O nouă companie aeriană a început să zboare de pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu”

Prima aeronavă a operatorului Vueling a efectuat, sâmbătă, primul zbor cu destinaţia Barcelona – Cluj-Napoca – Barcelona, de pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj.

vueling air

Cu această ocazie s-a pus în funcţiune şi platforma pentru parcarea aeronavelor Apron 4.

Compania spaniolă low-cost a anunţat începerea operării pe aeroport în data de 16 martie 2014, oferind şi posibilitate de conexiune pentru alte zboruri Vueling de pe Aeroportul Barcelona El Prat.

Totodată a fost finalizată şi dată în folosinţă platforma de parcare a aeronavelor Apron 4. Nerealizarea acestui element de infrastructură ar fi putut bloca dezvoltarea traficului aerian pe aeroport, întrucât locurile de parcare erau deja insuficiente.

Reprezentanţii aeroportului clujean au anunţat şi finalizarea execuţiei proiectului căii de rulare Golf, ce face parte din ansamblul de suprafeţe de mişcare aferente noii piste, care a fost dată în folosinţă în luna octombrie a anului 2013. Noua cale de rulare Golf oferă posibilitatea operării de aeronave mari ce necesită suprafeţe de portanţă superioară.

Prin darea în folosinţă a noii căi de rulare Golf au scăzut timpii de mişcare ai aeronavelor, este fluidizat traficul aerian şi eficientizată folosirea pistei de decolare- aterizare şi a aeroportului, fiind înregistrată o economie de timp şi combustibil pentru to i operatorii care operează în prezent pe Aeroportul Interna ional „Avram Iancu” Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.