O nouă victorie pentru U-BT Cluj-Napoca în Liga Națională, cu BC SCM Timișoara

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania s-a impus fără prea mari probleme vineri, pe teren propriu, în etapa a 12-a a Ligii Naționale cu BC SCM Timișoara, scor 98-81 (22-25, 28-18, 23-19, 25-19).

Primul sfert a fost unul echilibrat, în care masivul pivot al timișorenilor, Ionuț Drăgușin, alături de Mladen Jeremić le-au dat de furcă sub panou apărătorilor gazdelor, însă precizia de la distanță a lui Rasić (4 aruncări reușite) și Török (una) i-a ținut în meci pe alb-negri. Timișorenii au încheiat primul sfert în avantaj, 22-25, dar clujenii au intrat la conducere pe tabelă din sfertul doi, unul excelent pentru trupa lui Silvăsan.

Sferturile trei și patru au continuat în aceași notă, singurele guri de foc periculoase pentru defenziva lui U-BT Cluj au venit de la aceiași Jeremić și Drăgușin, însă precizia de la distanță a baschetbaliștilor clujeni a continuat să fie la cote înalte, până la final U-Banca Transilvania acumulând 15 reușite de dincolo de semicerc, aproape jumătate fiind opera lui Aleksandar Rasić.

„Din punct de vedere ofensiv am avut un meci bun, am reușit să înscriem multe puncte, am avut 15 reușite de la distanță, cu procentaje extraordinare la toate aruncările, îmi felicit băieții pentru asta! În apărare am avut unele momente în care am avut probleme, însă le-am rezolvat și nu s-a pus problema învingătoarei pe finalul meciului. Pentru noi este o victorie normală, asta ne este mentalitatea, intrăm pe teren la fiecare meci doar ca să câștigăm. Urmează pentru noi meciul din Ungaria, băieții trebuie să se odihnească, să fie pregătiți mental și fizic pentru această deplasare, în care nu ne va fi ușor”, a declarat antrenorul Mihai Silvășan la finalul meciului.

„A fost un meci bun, mai ales pentru mine, dar și pentru echipă. Am încercat să controlăm meciul și cred că timp de 35 de minute am reușit să facem acest lucru. Acum, trebuie să ne pregătim pentru meciurile din cealaltă competiție, nu avem prea mult timp pentru a sărbători această victorie. Vom avea în fiecare săptămână câte două meciuri, așa că trebuie să fim concentrați tot timpul”, a susținut jucătorul ALEKSANDAR RASIĆ.

Marcatori:

Pentru U-BT Cluj-Napoca urmează primul meci din faza a doua a Europe Cup împotriva maghiarilor de la Alba Fehérvár, din cadrul Grupei O. Partida se va disputa marți, 13 decembrie, la Székesfehérvár, de la ora 19:30.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.