O premieră și un spectacol îndrăgit de cei mici, pe scena Teatrului „Puck”

La acest sfârșit de săptămână, artiștii Teatrului de Păpuși „Puck” vor susține două reprezentații speciale. Între acestea, „Sziklahitű Szent László ” / „Ladislau, regele cel strașnic în credință”, în regia, scenariul și scenografia lui Szentirmai László. Spectacolul va fi prezentat în limba maghiară și va avea premiera sâmbătă, 30 septembrie. De asemenea, duminică, 1 octombrie, se va juca spectacolul „Capra cu trei iezi”, după Ion Creangă.  

Secția maghiară a instituției vor prezenta în 30 septembrie 2017, de la ora 11 premiera spectacolului „Sziklahitű Szent László”/„Ladislau, regele cel strașnic în credință”, în regia, scenariul și scenografia lui Szentirmai László.

Spectacolul are la bază asa numita tehnică „Paper Theatre”, în care povestea este ilustrată printr-un joc de umbre și siluete și redă legenda Sfântului Ladislau, primul rege al Ungariei. De asemenea, partea vizuală se inspiră din vechile codexuri.

Muzica este semnată de Kötő Áron, Kocsis Tűnde este asistent regie, iar interpretarea la violină îi aparține lui Vincze Dalos Csilla. Sounddesign: Venczel Péter. În distribuție: Balogh Dorottya, Giriti Réka, László Réka, Patka Ildikó, Pünkösti Laura, Rekita Rozália, Domokos Szabolcs, György László,Okos Attila Akos și Urmánczi Jenő.

Vârsta minimă recomandată este de cinci ani.

Duminică, 1 octombrie, de la orele 11.00 și 12.30, sunt programate reprezentații ale spectacolului „Capra cu trei iezi”, după Ion Creangă.

Foarte foarte îndrăgit de generaţii întregi de spectatori, acesta respectă convenţia clasică a păpuşilor la paravan, în care copiii regăsesc detaliile poveştii consacrate. Punerea în scenă a poveştii face apel, fără menajamente, la sentimente reale, la situaţii de viaţă, la tipuri de caractere, formând astfel un bagaj emoţional şi raţional cu care copilul rămâne după plecarea din sala de spectacol.

Scenariul și regia sunt semnate de Doina Dejica, iar scenografia de Epaminonda Tiotiu. Din distribuție fac parte Frunzina Anghel, Ionuț Constantinescu, Iulia Dinescu, Ramona Atănăsoaie și Adina Ungur.

Vârsta minimă recomandată este de patru ani.

În cursul săptămânii viitoare, mai exact în 4 și 5 octombrie, spectacolele „Puck és a többiek”/”Puck și ceilalți” și „Mimorózart” se vor juca la Liceul Teoretic „Brassai Sámuel” din Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.