Obama ar putea nominaliza la conducerea Serviciilor Secrete o femeie

Preşedintele american Barack Obama intentioneaza să nominalizeze prima femeie la conducerea Serviciului Secret al Statelor Unite, elita care se ocupă de protecţia sa, afectată de un scandal de prostituţie pe timpul unui summit în Columbia anul trecut.

barack obama

Un oficial american a confirmat nominalizarea pentru acest post a Juliei Pierson, care urma să fie anunţată oficial marţi seara. Pierson a lucrat timp de 30 de ani pentru Secret Service care, în afară de protecţia preşedintelui şi familiei sale, este însărcinată cu anchetarea falsificării de bani şi fraudelor.

Reputaţia acestei unităţi de elită de poliţie a fost afectată în aprilie 2012, când 12 dintre agenţii săi au fost suspectaţi că au frecventat prostituate la Carthagena, în Columbia, înainte de sosirea lui Barack Obama la Summitul Americilor. Nouă dintre ei au fost concediaţi, au demisionat sau au ieşit la pensie după incident.

Directorul actual al Secret Service, Mark Sullivan, a prezentat scuze pentru acest scandal, care a obligat agenţia să modifice unele reguli interne.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.