Octavian Morariu a demisionat din funcţia de preşedinte COSR

Octavian Morariu şi-a inaintat demisia din funcţia de preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, după 10 ani în care s-a aflat la conducere.

octavian morariu
foto: rfi.ro

Morariu si-a motivat decizia de a demisiona de la conducerea Comitetului Olimpic şi Sportiv Român prin faptul că activităţile avute în cadrul Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), şi la Asociaţia Europeană de Rugby nu-i permit să îşi exercite corespunzător funcţia de preşedinte al COR.

„Având în vedere însă şi celelalte activităţi ale mele din cadrul CIO şi Asociaţiei Europene de Rugby, precum şi celelalte, constat o supraîncărcare a activităţilor mele. Nu sunt ahtiat după funcţii şi din respect pentru cei din jur şi pentru familia mea, am hotărât să mă retrag din funcţia de preşedinte al COSR. Decizia nu a fost uşoară, a fost una de moralitate şi normalitate, în acelaşi timp. Toate activităţile mele nu-mi mai permit să fiu atent sută la sută la ce se întâmplă la COSR. Aici trebuie să fie cineva care să se ocupe zi de zi de această activitate. Ar fi fost din partea mea o lipsă de moralitate şi deontologie ca să continui”, a declarat Morariu în cadrul unei conferinţe de presă.

Morariu va rămâne în funcţie până la data de 29 mai, când va avea loc următoarea şedinţă a Adunării Generale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.