Au inceput inscrierile in competitia locala la TIFF 2014

tiff 2013Cineastii amatori sau profesionisti care sunt originari din Cluj sau care locuiesc, lucreaza, studiaza in prezent in orice localitate din judetul Cluj, se pot inscrie in competitia locala la Festivalul International de Film Transilvania (TIFF).

Ajunsa la a cincea editie, competita are ca scop promovarea si sustinerea creatiilor artistilor care vin din zona artelor vizuale, creatii care, pana acum, nu au avut sansa de a fi proiectate in cadrul festivalului.

Oraşul Cluj-Napoca este un centru important de cultură şi un mediu artistic viu, lucru demonstrat, printre altele, şi de numărul tot mai mare de filme care provin din această zonă, înscrise în preselecţia TIFF, de la o ediţie la alta.

Toţi cei interesaţi pot trimite, până pe data de 12 mai (ultima zi de recepţionare a titlurilor), filme pe orice temă, cu lungimea maximă de 30 de minute, în format digital, Quick time, FullHD – 1920 x 1080, Codec h264 sau mpeg2, Data rate 15 – 20 mbs, Stereo aac. Nu se mai acceptă alt tip de format.

Producţiile trebuie să fie realizate în perioada 10 iunie 2013 – 12 mai 2014 şi să fie subtitrate sau dublate în limba română. Filmele, împreună cu formularul de înscriere completat (disponibil pe www.tiff.ro), trebuie trimise la Casa TIFF, Str. Universității, nr. 6, Cluj-Napoca.

Organizatorii vor anunţa selecţia filmelor care intră în Competiţia Locală TIFF 2014 până la data de 30 mai 2014. Câteva dintre aceste filme vor fi prezentate la TIFF, în cadrul unui eveniment special. Pentru prima dată în istoria Competiției Locale TIFF 2014, proiecția specială va avea loc într-un cinematograf.

Cea mai bună creaţie va fi desemnată de un juriu alcătuit din trei personalităţi din mediul cinematografic românesc şi va fi recompensată în cadrul unei ceremonii de premiere, cu un premiu în valoare de 1.000 de euro. Anul trecut, Premiul pentru cel mai bun film a fost acordat, ex aequo, producţiilor Eleven töredék / Fragment viu (R. Bántó Csaba, Iszlai József, 7′ 30”) și Édes otthon / Casă dragă (R. Ábel Visky, 10′).

Fabrica de Pensule va acorda o Menţiune Specială, în valoare de 300 de euro, filmului care abordează subiecte sau problematici relevante pentru societatea contemporană și contextul social actual.

TIFF 2014 va avea loc in perioada 30 mai – 8 iunie 2014.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.