OFICIAL. Florin Cîțu este propunerea PNL pentru funcția de prim-ministru

Preşedintele PNL Ludovic Orban l-a anunţat oficial pe Florin Cîţu drept propunerea de premier, la finalul şedinţei liberalilor, scrie MEDIAFAX.

Ludovic Orban, preşedintele PNL, a spus că a fost convocat Biroul Politic Naţional al Partidului pentru a decide propunerea pentru funcţia de prim-ministru. „Cu o singură abţinere, Biroul Politic Naţional al Partidului Naţional Liberal a decis ca propunerea noastră pentru funcţia de premier să fie Florin Cîţu„, a spus Orban. Cîţu a mulţumit, miercuri seara, colegilor din PNL şi lui Ludovic Orban.

„În primul rând vreau să le mulţumesc colegilor din PNL pentru încredere. Este pentru mine o onoare această nominalizare şi, bineînţeles, în perioada următoare, obiectivul principal este să formăm această majoritate parlamentară, pentru a da cât mai repede un guvern votat şi să pornim pentru că este nevoie de un guvern cât mai repede”, a declarat premierul propus, Florin Cîţu, potrivit mediafax.

De asemenea, liberalii au stabilit, în şedinţa BPN, partenerii posibil cu care negociază formarea unor majorităţi parlamentare. În acest sens, Orban a spus că este vorba de USR PLUS, de UDMR şi vor fi discuţii şi cu grupul minorităţilor. Formarea echipei de negociere va fi condusă de preşedintele partidului, Ludovic Orban, şi de primul ministru propus, Florin Cîţu.

Numele lui Nicolae Ciucă era vehiculat pentru a fi desemnat să fie următorul premier. Florin Cîţu a absolvit Grinnell College din SUA (1996), un masterat în economie în cadrul Iowa State University (2002), iar din 2002 este doctorand al Iowa State University. A fost economist în cadrul Băncii Naţionale a Noii Zeelande (2001-2003) şi în cadrul Băncii Europene de Investiţii (2003-2005).

În cadrul ING Bank, a lucrat ca economist şef (2006-2007) şi şef al departamentului pieţe financiare (2007-2011), pentru ca ulterior să fie consultant şi analist economic. A fost ales senator de Bucureşti în 2016.

De asemenea, Florin Cîţu a mai fost desemnat pentru a forma Executivul în 26 februarie 2020, însă şi-a depus mandatul înainte de a fi învestit. Florin Cîţu a susţinut că a luat decizia de a-şi depune mandatul pentru a-l lăsa pe Orban „preşedintele partidului trebuie să fie şi prim-ministru”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.