OFICIAL – Săvădisla va avea un centru medical de ultimă generație

Consiliul Județean Cluj a aprobat demararea demersurilor necesare în vederea trecerii unui teren, în suprafață de 5.000 de mp, din proprietatea județului Cluj în proprietatea comunei Săvădisla

Respectivul teren este proprietatea Consilului Județean Cluj și în administrarea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, unitate medicală care deține în Săvădisla o secție dedicată îngrijirii bolnavilor de tuberculoză.

Scopul demersului este acela de a sprijini edificarea unui centru medical la standarde europene, cu multiple funcțiuni sanitare, care să asigure servicii de cea mai bună calitate pentru locuitorii comunei.

Noul centru va funcționa în zona centrală a localității Săvădisla, la cca. 200 de metri de actualul dispensar și în vecinătatea Sanatoriului TBC. Cu o suprafață construită de 800 de mp, viitorul centru medical va cuprinde două cabinete medicale, cu dotări moderne, dedicate medicilor de familie, un laborator, un cabinet stomatologic, o farmacie, un salon pentru urgențe medicale și tratament, respectiv un oficiu.

De asemenea, în zona de mansardă vor fi amenajate două locuințe de serviciu pentru medicii de familie care deservesc comunitatea. Centrul va mai beneficia de o zonă verde, cu accese și alei, dar și de o zonă de parcare pentru 20 de autoturisme.

În momentul de față, dispensarul sanitar din comuna Săvădisla funcționează într-o clădire foarte veche, într-un spațiu impropriu desfășurării unui act medical în condiții optime din punct de vedere igienico-sanitar.

Investiția în valoare de aproximativ 4.000.000 de lei va fi realizată de Primăria comunei Săvădisla din fonduri europene și din alocări bugetare guvernamentale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.