Primăria Jucu va realiza oficial noul pasaj din zona Parcului Tetarom III

Reunit în ședință ordinară, Consiliul Județean Cluj a aprobat joi, 25 noiembrie a.c., cu unanimitate de voturi, asocierea cu Primăria comunei Jucu în vederea realizării pasajului de legătură între DN1C și DJ 109D, peste calea ferată, în vederea asigurării unui acces facil și sigur spre Parcul Industrial Tetarom III.

Consiliul Județean urmărește, astfel, atât fluidizarea traficului pe DN 1C, în zona Parcului Industrial Tetarom III, cât și reducerea sau chiar eliminarea accidentelor rutiere soldate cu victime sau/și cu pagube materiale ș.a.

In ceea ce privește traficul, conform celui mai recent studiu, valorile înregistrate pe DN1C au crescut constant în ultimii ani, ajungând în 2019 la cca. 26.000 de vehicule/an.

În acest fel, sectorul de drum și-a atins limitele pentru care a fost proiectat, fiind necesară luarea unor măsuri concrete și imediate de decongestionare a traficului, inclusiv prin crearea unei legături continue spre drumul județean 109D, fără a interfera cu circulația feroviară.

Referitor la evenimentele rutiere înregistrate pe acest sector, reprezentanții poliției au transmis faptul că, începând cu anul 2019, pe raza comunei Jucu au fost înregistrate peste 70 de accidente, soldate atât cu pagube materiale, cât și cu victime, din care trei decedați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.