Olezia Cădar, patroana Fany, a scăpat de arestul la domiciliu

Olezia Cadar, asociat și administrator al companiei de transport Fany, a scăpat joi de arestul la domiciliu în urma unei decizii a Curţii de Apel Cluj.

olenzia_cadar_fany

Curtea de Apel Cluj a schimbat măsura arestului preventiv pentru Olezia Cadar, asociat şi administrator al companiei Fany, cu cea a controlului judiciar.

Olezia Cadar scapă astfel de arestul la domiciliu după 10 luni, iar șotul ei, Ştefan Cadar, rămâne deocamdată în arest la domiciliu.

„Respectăm decizia instanţei, este o măsură normală. Decizia respectă cele trei principii: proporţionalitatea, suficienţa şi necesitatea măsurii”, s-a mărginit să spună Călin Budişan, avocatul Oleziei Cadar.

Înainte de Crăciun, Tribunalul Cluj a dispus schimbarea arestului la domiciliu cu controlul judiciar pentru Olezia Cadar. „În baza art.348 alin.1 C.pr.pen. rap. la art.242 alin.2 C.pr.pen. admite cererea formulată de inculpata Cadar Olezia şi, în consecinţă, dispune înlocuirea măsurii preventive a arestului la domiciliu luată faţă de inculpată prin încheierea penală nr.57/C/14.03.2014 a Tribunalului Cluj, cu măsura preventivă a controlului judiciar”, se arăta în încheierea instanței. Schimbarea însă a fost atacată de DNA Cluj cu contestaţie, respinsă însă joi de Curtea de Apel.

Între timp, procesul pe fond al soţilor Cadar continuă. Următorul termen la tribunal va fi în 19 ianuarie, când vor fi audiaţi noi martori.

Olezia şi Ştefan Cadar sunt judecați alături de fosta șefă a direcției licențe din cadrul Autorităţii Rutiere Române, Daniela Dobrilă. Procurorii susţin că patronii Fany i-ar fi oferit Danielei Dobrilă o mită de 3.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.