Olimpia Cluj continuă campania de achiziţii de peste hotare! A treia americancă a semnat cu campioana României

Campioana României la fotbal feminin şi singura reprezentantă în UEFA Champions League, varianta feminină, Olimpia Cluj, a perfectat aducerea unei noi jucătoare din SUA, Emily Richardson, a treia americancă a echipei, după ce în iulie s-au alăturat Jillian McVicker și Hannah Leinert. 

Emily Richardson are 22 de ani și joacă pe postul de fundaș central. După ce a absolvit liceul din Elizabethtown, a ales să urmeze cursurile Universității Evansville și să joace la echipa de fotbal feminin a acesteia. În același timp a jucat și în Women’s Premier Soccer League la Knoxville Force în 2015 și la Orlando Kicks în 2016. În ambii ani a fost aleasă în echipa sezonului. În ultimele luni s-a antrenat cu echipa Chicago Red Stars din National Women’s Soccer League. 

„Odată cu venirea la Olimpia Cluj îmi îndeplinesc visul de a juca la nivel profesionist, mai ales de a juca în Champions League. Abia aștept să ajung în România, să încep să mă antrenez și să joc alături de colegele mele. Din câte mi-au zis Jillian și Hannah, Clujul este un oraș superb și sunt nerăbdătoare să îl descopăr”, a spus Emily Richardson pentru site-ul oficial al clubului, olimpiacluj.ro.

„În condițiile actuale aveam neapărat nevoie de un fundaș, le-am pierdut și pe Lidia Havriștiuc și pe Maria Gorea, două jucătoare cu experiență, de echipa națională, deci aveam nevoie de un asemenea profil care poate juca atât fundaș central, cât și lateral. Sper ca valoarea și experiența acumulată într-un campionat puternic ca cel al Statelor Unite să ajute echipa în următoarea etapă de Champions League, când întâlnim un adversar puternic. De asemenea, sper ca echipa noastră să o ajute pe Emily să intre în circuitul european și să ajungă o jucătoare cunoscută la nivel cât se poate de mare. Îmi pun mari speranțe că vine cu o mentalitate profesionistă și sper să facem lucruri deosebite împreună”, a declarat directorul tehnic al clubului, Mirel Albon.

click here

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.