Olimpiada Satelor Clujene a început cu proba de matematică. Aproape 150 de elevi au participat

olimpiada satelor clujeneCirca 150 de elevi din mediul rural au susţinut, sâmbătă, proba de matematică în cadrul Olimpiadei Satelor Clujene, concurs aflat la a treia ediţie şi este organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj.

Olimpiada Satelor Clujene este singurul eveniment de acest gen din ţară şi este dedicat doar pentru elevii de la şcolile din mediul rural.

„Ne consideră lumea mai slabi, dar eu zic că se face şcoală la fel de bine ca şi în şcolile din Cluj. Eu zic că dacă vrei să înveţi poţi învăţa, la fel de bine, şi la ţară şi la oraş, oriunde. M-am pregătit destul de mult. Am făcut pregătiri cu doamna profesoară, de două ori pe săptămână şi acasă m-am mai pregătit”, a susţinut o elevă pentru citynews.ro

Profesorii din mediul rural şi cei care predau la şcolile din Cluj-Napoca sunt de părere că acest concurs este un lucru bun pentru elevi. „Există diferenţe prin faptul că elevii de la oraş au mai multe oportunităţi, beneficiază de meditaţii mai multe, îi mai ajută părinţii. Elevii de la ţară mai sunt cuprinşi în activităţi din gospodărie. E foarte binevenită Olimpiada satelor clujene”, a declarat Stelian Moldovan, profesor Școala Pădureni, Tritenii de Jos.

Principalele obiectivele ale acestui concurs sunt: încurajarea competitiei şi selectarea competitorilor pentru fazele naţionale ale concursurilor din mediul rural la disciplina matematica, prezentarea si cunoasterea judetului multicultural Cluj si a municipiului Cluj-Napoca.

Următoarea etapă a competiției se va derula pe data de 18 mai 2013 și va fi intitulată  „Olimpiada satelor din Transilvania” – etapa regională

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.