Victorie în primul meci din play-out pentru voleibaliştii clujeni. Fetele au pierdut

Voleibaliştii clujeni au câştigat, sâmbătă, prima partidă a play-out-ului, în deplasare cu CSA Steaua Bucureşti, scor 1-3 (15:25, 23:25, 25:21, 16:25), într-o manieră categorică. În schimb, voileibalistele de la „U” au pierdut, tot sâmbătă, în deplasare la CSM Sibiu, scor 3-1, în cadrul primului meci din play-out.

U Cluj - Volei Masculin
foto Silviu Cristea

Dacă în partidele din campionat Steaua se impusese fără probleme, a venit rândul Clujului să câştige categoric. Primul succes al lui „U” a venit chiar în capitală, având un joc mult peste cel al adversarilor la absolut toate capitolele, câştigând detaşat primul set (15-25). Steaua a preluat iniţiativa în setul al doilea, dar clujenii au reuşit să revină şi să întoarcă rezultatul, câştigând actul al doilea cu 23-25. În setul al treilea, cele două echipe au mers cap la cap, dar steliştii au reuşit să-l câştige. Setul decisiv a fost adjudecat de „U” Cluj, pe care l-au controlat în totalitate.

„Este o descătuşare extraordinară. Este doar o bătălie din lungul război cu Steaua, e un început bun, în primul rând e foarte bine pentru moral şi mă bucur pentru această echipă. Ne-au trebuit 20 de înfrângeri consecutive ca să iasă tot ce e mai bun din aceşti băieţi. Mă bucur enorm pentru ei şi ne dorim din suflet să rămânem în Divizia A1”, a declarat antrenorul Universităţii Cluj, Bogdan Tănase, citat de handbalvolei.ro.

Voleibalistele pregătite de Dan Gîrleanu au pierdut prima partidă din play-out, în deplasare la CSM Sibiu, scor 3-1 (22:25, 25:19, 25:19, 25:22).

„A fost un meci specific pentru play-out, cu mult stres, în care echipele au luptat pe viaţă şi pe moarte, cum se spune. Sibiul s-a impus pe merit în opinia mea, a fost superioară la câteva elemente tehnice ale jocului de volei, în special la preluare şi la apărarea din linia a doua. Mâine va fi un cu totul alt meci şi ne vom pregăti cât mai bine astfel încât să câştigăm noi de data aceasta. Este şansa noastră, pentru că dacă nu învingem duminică ne complicăm mult situaţia”, a declarat antrenorul Universităţii Cluj, Dan Gîrleanu, pentru handbalvolei.ro.

Ambele formaţii de volei ale Universităţii dispută astăzi al doilea meci din seria de foc a play-out-ului, tot în deplasare, iar următoarele două partide vor avea loc săptămâna viitoare, în Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca. Se joacă trei victorii din cinci meciuri pentru rămânerea în prima divizie de volei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.