Omagiu pe două roți pentru fostul jurnalist și ciclist Dan Porcuțan, la un an de la trecerea sa în neființă – FOTO

Un grup de câteva zeci de cicliști s-au strâns în această dimineață de sâmbătă pentru a porni într-o cursă omagială de 100 km în memoria fostului jurnalist și ciclist Dan Porcuțan, trecut în neființă anul trecut, pe 14 martie 2019.

Cursa de 100 de kilometri s-a desfășurat sub forma unui brevet în ciclismul de anduranță denumit Grand Fondo Romania (GFR100) și a fost organizată sub egida Clubului Sportiv Napoca Cycling Plus PDG, asociație clujeană care poartă în denumire inițialele lui Porcuțan Dan George, unul dintre inițiatorii ei.

Cicliști, fotoreporteri și jurnaliști clujeni s-au strâns, sâmbătă, la ora 9 dimineața, în fața Centrului de Cultură Urbană Casino, unde au ținut un moment de reculegere în memoria regretatului lor prieten, iar la ora 10 au pornit în cursa omagială.

La eveniment a participat și sora fostului jurnalist, Adriana Mihaela Porcuțan, care le-a mulțumit tuturor pentru că nu l-au uitat pe fratele său.

Adriana Mihaela Porcuțan

„Continuăm seria brevetelor cu unul cu totul special. Este vorba de GFR 100k pe care îl ținem în memoria lui Porcuțan Dan George, jurnalist, foto-reporter și un ciclist pasionat.

Porcuțan Dan George se stingea fulgerător din viață, în urmă cu un an, la vârsta de doar 30 de ani. Prietenia cu el, scurtă dar intensă, a reușit să ne marcheze viața și să pună bazele unei asociații care să își propună să acopere nișele lipsă din ciclismul clujean. Pentru acest motiv, inițialele numelui său se regăsesc în denumirea asociației As. C.S. Napoca Cycling Plus PDG, asociație pe care și-a dorit-o dar nu a mai apucat să o vadă înființată.

Traseul pe care îl vom parcurge, cu o lungime de 100 de kilometri, este unul care i-ar fi facut placere, trece pe la stufarisurile de la Sic și se încheie cu o clasică întoarcere de la Gherla continuăm seria brevetelor cu unul cu totul special. Este vorba de GFR 100k pe care îl ținem în memoria lui Porcuțan Dan George, jurnalist, foto-reporter și un pasionat ciclist.

Porcuțan Dan George se stingea fulgerător din viață, în urmă cu un an, la vârsta de doar 30 de ani. Prietenia cu el, scurtă dar intensă, a reușit să ne marcheze viața și să pună bazele unei asociații care să își propună să acopere nișele lipsă din ciclismul clujean. Pentru acest motiv, inițialele numelui său se regăsesc în denumirea asociației ”As. C.S. Napoca Cycling Plus PDG”, asociație pe care și-a dorit-o dar nu a mai apucat să o vadă înființată.

Traseul pe care il vom parcurge, cu o lungime de 100 de kilometri, este unul care i-ar fi facut placere, trece pe la stufarisurile de la Sic și se încheie cu o clasică întoarcere de la Gherla”, au precizat reprezentanții asociației organizatoare.

Dan Porcuțan a fost un jurnalist clujean, cameraman, om de radio, foto-reporter la mai multe publicații clujene, ofițer de presă al campioanei României la fotbal feminin, U-Olimpia Cluj și un ciclist dedicat. Acesta s-a stins din viață în seara zilei de 14 martie 2019, acasă, după a făcut un stop cardiac în urma unei operații suferite la dinți. Decesul său a fost unul extrem de suspect. Acesta a fost internat la Clinica de Maxilo Facială din Cluj-Napoca pentru un abces dentar, iar după câteva zile a fost externat. Fostul jurnalist a resimțit dureri în zona pieptului și s-a dus din nou la urgențe, însă medicii de acolo nu i-au oferit niciun tratament și l-au trimis acasă, unde a și murit în brațele surorii sale și a colegei de apartament.

Familia acestuia este decisă să facă dreptate în acest caz și vor acționa în judecată clinica și medicii.

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!

Nu te voi uita niciodată, prietene!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.