Proiectul „Reciclează și Plantează”, extins de UBB Cluj

Comunitatea UBB extinde proiectul „Reciclează și plantează!” la nivelul întregului oraș, cujenii fiind îndemnați să apeleze numerele puse la dispoziție de partenerii proiectului (0747-326842 și 0748-326842), pentru ca deșeurile electronice mari să fie preluate direct de la domiciliu.

Proiectul promovează bunele practici privind reciclarea deșeurilor electrice și electronice (DEEE), a deșeurilor de baterii și acumulatori (DBA), precum şi refacerea calității mediului înconjurător, în condițiile în care, pentru fiecare kilogram de deșeuri electrice și electronice colectat, UBB va planta câte un pom oferit de Direcția Silvică a județului Cluj .

Este o acțiune prin care noi, comunitatea UBB, încercăm să contribuim la creșterea calității vieții fiecăruia și îi invităm pe clujeni să ni se alăture în această acțiune. E o campanie care ne entuziasmează, dar ne și responsabilizează. Sperăm să avem alături de noi cât mai mulți clujeni – atât personae fizice, cât și firme, care pot suna la numerele de telefon ale partenerilor noștri, iar aceștia vor ridica gratuit deșeurile electrice și electronice de la domiciliu sau de la sediile firmelor„, a afirmat conf. dr. Nicoleta Brișan, coordonatorul proiectului la nivelul UBB.

Inițiat de Facultatea de Știința și Ingineria Mediului, împreună cu Facultatea de Biologie și Geologie, proiectul „Reciclează și plantează!” răspunde obiectivelor asumate de UBB prin programul UBB Goes Green și urmează să fie implementat în două etape: în perioada 3–29 martie 2020 va avea loc colectarea deșeurilor, urmând ca în luna aprilie 2020 să fie organizată o acțiune de plantare de pomi.

Totodată, proiectul „Reciclează și plantează!” se înscrie în campania națională „Fii la tine-n țară la fel ca afară„, lansată în 14 ianuarie 2020 de asociația ECOTIC, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, pentru promovarea bunelor practici din statele Uniunii Europene și informarea publicului românesc cu privire la soluțiile de colectare separată a deșeurilor electrice și electronice ce stau la îndemâna tuturor.

Acțiunea este realizată în colaborare cu Asociațiile ECOTIC, ECOTIC BAT, ECOTIC TRANSILVANIA și Direcția Silvică a județului Cluj.

Pentru detalii sau informații suplimentare referitoare la proiect, vă invităm să vă adresaţi coordonatorului acestuia la nivelul UBB, conf. dr. Nicoleta Brișan (Facultatea de Șiința și Ingineria Mediului), la adresa de e-mail: [email protected].

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.