Omar Hayssam a fost predat Politiei Romane

Administraţia Prezidenţială a transmis, vineri, printr-un comunicat că „în dimineaţa zilei de 19 iulie, Omar Hayssam a fost predat Poliţiei Române„. Presedentia a refuzat sa dea mai multe informaţii despre aceasta operaţiune, susţinând că „detalii suplimentare nu pot fi făcute publice”.

omar hayssam

Hayssam a fost adus sub autoritatea instituţiilor statului român pentru a-şi ispăşi pedeapsa cu închisoarea de 20 de ani pentru acte de terorism în cazul celor trei jurnalişti români răpiţi în Irak, pedeapsa stabilită de instanţele româneşti, care „este rezultatul unor activităţi complexe desfăşurate timp îndelungat de instituţiile de siguranţă naţională ale statului român”, se mai arata in comunicatul emis de Preşedinţie.

Omar Hayssam a fost condamnat pe data de 13 iunie 2007 la pedeapsa maximă de 20 de ani de închisoare şi la o despăgubire de câte 2 milioane de lire pentru fiecare dintre cei trei jurnalişti răpiţi în Irak în 2005. Scandalul din jurul lui a luat o amploare şi mai mare după ce dispărut din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.