Omul de afaceri Florian Walter a fost localizat și va fi extrădat

Omul de afaceri Florian Walter, patronul Universității Cluj, pe numele căruia există un mandat de arestare în lipsă, acesta sustrăgându-se urmăririi penale începută de DIICOT Ploiești împotriva sa într-un dosar de evaziune fiscală, a fost localizat în afara țării, autoritățile cerând extrădarea sa.

Florian Walter

Potrivit portalului instanțelor de judecată, Tribunalul Prahova a admis joi o cerere formulată de Biroul Național Interpol și a constatat că sunt întrunite condițiile legii pentru solicitarea extrădării lui Florian Walter și punerea în executare a mandatului de arestare preventivă emis pe numele acestuia.

Walter a fost dat în consemn la frontieră în data de 6 mai, iar ulterior instanța a dispus emiterea unui mandat de arestare pe numele său în condițiile în care acesta se sustrăgea urmăririi penale.

Procurorii DIICOT Ploiești efectuează cercetări față de omul de afaceri care este acuzat de constituire de grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălare de bani, în activitatea infracțională fiind implicată și compania condusă de acesta, Romprest.

Omul de afaceri este acuzat că a pus bazele unui grup infracțional organizat, format din 23 de persoane, care a desfășurat, în perioada 2012 — 2014, operațiuni financiare din sfera evaziunii fiscale și a spălării banilor, utilizând ca mod de operare reducerea artificială a profitului impozabil și TVA de plată, efectuarea unor decontări fictive de la diferite societăți și utilizarea de societăți comerciale tip fantomă, pentru realizarea operațiunilor ilicite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.