ONU avertizează că urmează cele mai grave crize din istorie: „2021 va fi un an catastrofal”

Șeful Programului Alimentar Mondial a avertizat că aproximativ 270 de milioane de oameni se îndreaptă spre foamete.

Șeful Programului Alimentar Mondial (PAM) a făcut o prognoză cumplită cu privire la lunile care vor urma, în special crize umanitare „catastrofale” pentru 2021, în ceea ce ar putea fi cel mai rău an de până acum”, relatează RT News.

Liderul PAM, David Beasley, a dat alarma la o reuniune a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, convocată pentru a discuta despre pandemia coronavirusului și despre eforturile la nivel mondial de a atenua impactul acesteia.

El a avertizat că aproximativ 270 de milioane de oameni „mărșăluiesc spre înfometare” și că, în unele țări, foametea este „la orizont”.

„2021 va fi literalmente catastrofal, pe baza a ceea ce vedem în această etapă a jocului. Asta pentru că am cheltuit 19 trilioane de dolari, banii ar putea să nu fie, și cel mai probabil nu vor fi disponibili pentru 2021”, a spus David Beasley, potrivit alephnews.ro.

În august, șeful PAM a declarat că numărul persoanelor care se confruntă cu malnutriția ar putea crește cu 80% până la sfârșitul anului, avertizând de o „foamete de proporții biblice”, deoarece milioane riscă să moară de foame.

Între timp, UNICEF a prezis în luna mai că, în 118 țări cu venituri mici și medii, 1,2 milioane de copii sub vârsta de cinci ani ar putea muri în următoarele șase luni, din cauza accesului limitat la îngrijirea medicală.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.