Operațiile de mărire a sânilor devin tot mai moderne și sigure! Sfaturi utile pentru femeile care se gândesc la asta!

Multe femei, tinere în special, nu au avut darul în viață de a se naște cu sâni mari, lucru care naște pentru multe dintre ele un adevărat complex, făcându-le să se simtă inferioare și neadmirate de nimeni. Pentru că știm cu toții că femeile, în general, tânjesc după atenția și le place să fie admirate în public.

Dar acest complex devine unul ca și rezolvat odată cu apariția și la noi a operatiilor estetice de marire a sanilor, care au evoluat foarte mult în ultimii ani și au în spate o tehnologie ultra-modernă, garantând astfel o siguranță în plus pacientelor.

În primul rând, operațiile de mărire a sânilor se fac doar fetelor care au împlinit vârsta de 18 ani, când sânii au ajuns la maturitate, excepție fac cazurile în care pacieta are o hipoplazie/hipotrofie congenitală sau asimetrie mamară, situație care necesită corectarea de la vârste fragede, înainte de 18 ani.

Este imperios necesar ca pacientele să nu aibă diverse probleme de sănătate, cum ar fi boli cronice decompensate sau la care nu necesită întreruperea unui tratament cronic, cazuri în care operațiile estetice nu sunt recomandate.

De asemenea, este foarte bine ca pacientele să nu aibă forme de alergie la anumite substanțe, care ar putea provoca anumite repercusiuni asupra implantului pe termen scurt, mediu și lung.

Înainte de operația propriu-zisă și dacă vă calificați pentru ea, este ideal ca pacientele să aibă câteva ședinte de consultație cu un chirurg estetician cu mare experiență, specializat și acreditat, este foarte important să vă alegeți chirurgul potrivit și să nu lucrați cu oameni nepregătiți pentru genul acesta de operații. Nu vă jucați cu sănătatea voastră.

Înainte de o operație de acest gen, iarăși este recomandat un set de analize importante, de sânge, de urină și o ecografie mamară, pentru a stabili dacă vă calificați pentru o operație de mărire.

Specialiștii în chirurgie plastică recomandă ca fiecare pacientă, înainte de operație, să dezinfecteze timp de 3-5 zile cu o soluție antiseptică pielea de la gât până la ombilic, în cadrul dușului zilnic și să epileze axila nu mai târziu de 48 de ore înainte de operație.

De asemenea, în ziua operației pacienta nu are voie să consume niciun fel de aliment sau lichide, iar după prezentarea la clinică va completa consimțământul informat și apoi se realizează un desen preoperator cu un marker pe piele, ajutând astfel la trasarea inciziei exacte și la disecția propriu-zisă.

După o astfel de operație se recomandă, postoperator, pe perioada internării, monitorizarea în permanență și asigurarea de calmente și antibiotice, conform protocolului clinicii, pe perioada a 24 de ore.

Pacientele vor trebui să efectueze controale regulate pe o perioadă de 12-14 zile pentru a marca evoluția în prima etapă a vindecării, iar imediat după operație va primi o bustieră specială care va acompresiona ușor sânii pentru a scădea edemul și a menține implanturile cât mai fixe și care va trebui purtată pe o perioadă de minim 2 luni după operație.

După o astfel de operație, fiecare pacientă va fi instruită să nu facă un anumit tip de efort pentru o perioadă, în funcție de tipul implantului, zona unde a fost introdus și modul în care acesta își desfășoară activitatea uzual. Ulterior, controalele se fac la o lună, 3 luni, 6 luni sau 12 luni, completate de ecografia mamară care trebuie făcută anual.

Medicii recomandă ca și controale specifice pentru glanda mamară doar RMN-urile, mamografiile vor trebui făcute doar în cazuri excepționale din cauza riscului de a se rupe implantul.

Aceste informații, precum și altele, este bine să le aflați din vorbele unui chirurg estetician acreditat și cu experiență foarte mare. Dacă vă gândiți la o astfel de operație de mărire a sânilor este bine să vă luați toate măsurile de precauție și să informați foarte bine despre acest procedeu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.