Orchestra de cameră a Filarmonicii de Stat „Transilvania” susține un concert la Penitenciarul Gherla

Filarmonica de Stat „Transilvania” organizează joi, 4 mai 2017, începând cu ora 16.00, un concert în cadrul penitenciarul din Gherla. Orchestra de Cameră a Filarmonicii clujene va interpreta una dintre cele mai cunoscute lucrări din istoria muzicii „Anotimpurile” de Antonio Vivaldi, iar solist va fi violonistul Vlad Răceu.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca şi este un prim pas pe care Filarmonica îl face în direcţia proiectelor sociale menite să demonstreze că muzica aparţine fiecăruia dintre noi, indiferent de categoria socială din care face parte şi independent de spaţiul în care ea este interpretată.

Orchestra de Cameră a Filarmonicii de Stat „Transilvania” a fost înfiinţată în anul 1966. Fondatorul şi dirijorul permanent al acestui ansamblu a fost Mircea Cristescu, a cărui muncă s-a extins pe o importantă perioadă de 20 de ani. În acest timp, orchestra a obţinut recunoaştere atât în ţară, cât şi peste hotare. A evoluat în cele mai importante centre muzicale şi festivaluri din România şi din străinătate. De la începuturile sale, Orchestra de Cameră a avut o colaborare foarte strânsă cu marele violonist Ştefan Ruha.

Imprimarea „Anotimpurilor” de Vivaldi cu regretatul maestru rămâne best-seller-ul întregii producţii a Casei de Discuri „Electrecord” şi stă mărturie pentru înaltul nivel artistic atât al solistului, cât şi al orchestrei. În general, ansamblul cântă fără dirijor, dar este perfect disponibil pentru a lucra cu eminenţi dirijori invitaţi. Toţi membrii Orchestrei de Cameră sunt selectaţi dintre cei mai buni muzicieni ai Filarmonicii „Transilvania”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.