Organele unei clujence aflate în moarte cerebrală salvează cinci vieţi

Organele unei paciente, aflată în moarte cerebrală la Cluj-Napoca, donate cu acordul familiei, vor ajunge la cinci pacienţi care au nevoie urgentă de ele, scrie AGERPRES.

„Din nefericirea și durerea ei, o familie a avut puterea să redea bucuria vieții altor semeni. Mulţumim cu profund respect familiei donatorului, o pacientă de 60 de ani diagnosticată în moarte cerebrală la secţia ATI I a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, pentru generozitatea de a dărui altora o viaţă nouă.

Acest gest, de o încărcătură emoţională deosebită, a mobilizat imediat echipele de medici şi asistenţi, toţi determinaţi să readucă speranţa pentru alţi pacienţi a căror unică şansă este transplantul.

Ficatul se va transplanta la Institutul Clinic Fundeni, rinichii la ICUTR Cluj, corneea, la Spitalul Militar din Bucureşti, acolo unde alte echipe medicale îşi vor pune în slujba pacienţilor întreaga pricepere şi măiestrie. Astfel, cinci români vor primi o nouă şansă la viaţă prin transplant de organe şi cornee şi şi mai mulţi îşi vor îmbunătăţi calitatea vieţii prin transplant osteotendinos”, arată Agenţia Naţională de Transplant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.