Papa Francisc a ţinut slujba de duminică de la balconul spitalului Gemelli din Roma; el a făcut apel la rugăciuni pentru bolnavi: Nimeni nu trebuie să fie singur

Papa Francisc a ţinut slujba de duminică de la balconul etajului 10 al spitalului Gemelli din Roma, unde se află internat după intervenţia chirugicală la colon. El a făcut apel la rugăciuni pentru bolnavi, subliniind că „nimeni nu trebuie să fie singur”, scrie NEWS.ro.

Papa şi-a exprimat bucuria că a putut să recite rugăciunea Angelus şi şi-a exprimat profunda recunoştinţă faţă de toţi: „Am simţit profund apropierea voastră şi sprijinul rugăciunilor voastre. Vă mulţumesc din suflet!”.

În scurtul său discurs el a reflectat asupra lecturii Evangheliei de duminică în care citim că ucenicii lui Isus au ieşit şi au uns cu untdelemn pe mulţi bolnavi şi apoi i-au vindecat.

Papa şi-a exprimat profunda apreciere şi încurajare pentru medici şi lucrătorii din domeniul sănătăţii şi personalul. El a cerut oamenilor să se roage pentru bolnavi, în special pentru cei aflaţi în cele mai dificile situaţii, subliniind că „nimeni nu trebuie să rămână singur, fiecare trebuie să primească ungerea ascultării, apropierii şi îngrijirii”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.