Papa Francisc: „Anul 2017 a fost umbrit de războaie, minciuni şi nedreptăţi”

Papa Francisc a deplâns, duminică seară, că 2017 a fost un an umbrit de războaie, minciuni şi nedreptăţi şi a invitat pe fiecare să-şi asume responsabilitatea actelor sale, informează Reuters.

Vorbind la vecernia de final de an din bazilica Sfântul Petru, Suveranul Pontif a apreciat că oamenii au fost „obosiţi şi răniţi” în anul care s-a încheiat cu „lucrări ale morţii, minciuni şi nedreptăţi”.

Războaiele sunt „semnul flagrant al acestui orgoliu absurd şi fără pocăinţă al omului”, iar multe altele au cauzat „numeroase forme de degradare umană, socială şi de mediu”.

Pentru toate acestea, „va trebui să ne asumăm responsabilităţile în faţa lui Dumnezeu, a fraţilor noştri şi a creaţiei noastre”.

La încheierea slujbei de vecernie, Papa Francisc a ieşit în piaţa Sfântul Petru şi a strâns mâinile oamenilor.

Luni, Papa Francisc a invitat credincioşii catolici să se roage pentru un viitor paşnic în anul 2018, inclusiv pentru migranţi şi refugiaţi, în primul său mesaj transmis în acest an, în Piaţa Sfântul Petru, scrie Le Point.

Amintitnd de soarta tragică a migranţilor „pregătiţi să îşi rişte vieţile” pentru a îşi aigura acest viitor paşnic, „care reprezintă un drept al oricărei persoane”, Suveranul Pontif a precizat că este important ca întreaga lume să se implice pentru a le oferi acest viitor.

„Să nu punem capăt speranţei din inimile lor”, a spus Papa Francisc în faţa a mii de credincioşi, adunaţi în Piaţa Sfântul Petru, în ciuda ploii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.